15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το πλήρες πρόγραμμα παρουσιάσεων των 10 μονοθεσίων του 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει η παρουσίαση των μονοθεσίων των οκτώ από τις δέκα ομάδες της Formula 1 ενώ η Haas και η Williams μόνο τους νέους χρωματισμούς.

Οκτώ από τις δέκα ομάδες της Formula 1 θα παρουσιάσουν -μέσα στο Φεβρουάριο- τα νέα τους μονοθέσια, ενώ η Haas και η Williams μόνο τους νέους τους χρωματισμούς – ενόψει του τριημέρου χειμερινών δοκιμών στις 23-25 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν.

Η Haas, για την ακρίβεια, είναι η ομάδα που θα ξεκινήσει -όπως και πέρσι- το πρόγραμμα των παρουσιάσεων, με την αποκάλυψη των νέων της χρωμάτων. Αυτά θα προκύψουν από τον νέο της χορηγό, έπειτα από τη λήξη της συνεργασίας της με την Uralkali λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πριν από 11 μήνες.

Τόσο η Haas, όπως και η Williams που θα παρουσιάσει μόνο τα χρώματά της στις 6 Φεβρουαρίου, θα αποκαλύψουν τα καινούρια του μονοθέσια στο ξεκίνημα των δοκιμών του Μπαχρέιν, ή ενδεχομένως και σε κάποια νωρίτερη ημερομηνία.

Μετά τη Haas θα ακολουθήσει, στις 3 Φεβρουαρίου, η αποκάλυψη του νέου μονοθεσίου της πρωταθλήτριας Red Bull. Το γεγονός ότι θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη έχει φουντώσει τις φήμες ότι επίκειται κάποιου είδους συνεργασία με την αμερικανική Ford, που πιθανότατα θα είναι χορηγική με την ονοματοδοσία στους κινητήρες της Red Bull Powertrains από το 2026.

Από τις άλλες πρωταγωνίστριες της F1, η νέα Ferrari θα αποκαλυφθεί στις 14 Φεβρουαρίου και η Mercedes W14 μία ημέρα αργότερα, στις 15/2. Οι McLaren και Aston Martin F1 έχουν προγραμματίσει τις δικές τους εκδηλώσεις για την ίδια μέρα, στις 13 Φεβρουαρίου, όπου μαζί με τις MCL37 και AMR23 θα παρουσιάσουν και τους νέους τους οδηγούς – τον νεαρότερο του σπορ, Όσκαρ Πιάστρι, και τον γηραιότερο, Φερνάντο Αλόνσο, αντίστοιχα.

Πάντως, δεν αποκλείεται εκτός από τις Haas και Williams να επιλέξουν κι άλλες ομάδες να μην εμφανίσουν το τελικό τους μονοθέσιο στην παρουσίαση – προκειμένου να καθυστερήσουν την αντιγραφή από τον ανταγωνισμό των νέων ιδεών τους. Κάτι τέτοιο, θυμίζουμε, έκανε το 2022 η Red Bull, η Mercedes και άλλες.

Μετά το ένα και μοναδικό τριήμερο χειμερινών δοκιμών, στις 23-25/2 στο Μπαχρέιν, το νέο πρωτάθλημα της Formula 1 θα ξεκινήσει στην ίδια χώρα, στην πίστα του Σακίρ, με το πρώτο GP της σεζόν το τριήμερο 3-5 Μαρτίου 2023. Οι ημερομηνίες παρουσιάσεων των ομάδων για το 2023 είναι, αναλυτικά, οι εξής:

31 Ιανουαρίου – Haas

3 Φεβρουαρίου – Red Bull

6 Φεβρουαρίου – Williams

7 Φεβρουαρίου – Alfa Romeo

11 Φεβρουαρίου – AlphaTauri

13 Φεβρουαρίου – Aston Martin

13 Φεβρουαρίου – McLaren

14 Φεβρουαρίου – Ferrari

15 Φεβρουαρίου – Mercedes

16 Φεβρουαρίου – Alpine

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό