24.5 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Το πλάνο του Παναθηναϊκού για την ‘OPAP Arena’ με Μπάλντοκ, Τσέριν και η πιθανότητα έκπληξης με Τζούριτσιτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε (29/9, 21:30, COSMOTESPORTS 1HD, Match Center SPORT24) στην “OPAP Arena”, ένα μεγάλο διπλό απέναντι στην ΑΕΚ που μπορεί να αλλάξει όλο το “έργο” στις ισορροπίες του ανταγωνισμού για τον τίτλο.

Μετά από ακόμη μία πολύ “γεμάτη” εβδομάδα προπονήσεων (με μοναδικό απόντα τον Μαξ), ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο αποψινό (29/9, 21:30, COSMOTESPORTS 1HD και LIVE στο Match Center του SPORT24) μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην “OPAP Arena”, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, για να διεκδικήσει ένα τρίποντο που μπορεί να αλλάξει όλο το “έργο” στις ισορροπίες του ανταγωνισμού για τον τίτλο.

Έχοντας χάσει άλλωστε 5 βαθμούς από τον Αστέρα και την Καλλιθέα στην εκκίνηση της Stoiximan Super League, είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει “μεγάλα” αποτελέσματα στις έδρες των άμεσων ανταγωνιστών του και στο αποψινό ματς καλείται να κάνει αυτό που δεν κατάφερε στις προηγούμενες τέσσερις επισκέψεις του στη νεόδμητη έδρα της ΑΕΚ.

Η επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο να αφήσει εκτός αποστολής τον Γιώργο Βαγιαννίδη (ο οποίος είχε δεχθεί κι ένα δυνατό χτύπημα στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό) ήταν μία μίνι-έκπληξη και για ορισμένους συνδέθηκε (κακώς σ’ αυτή τη φάση) με εξωαγωνιστικά ζητήματα, όμως ο Ουρουγουανός τεχνικός ήθελε να κάνει κι ένα rotation στους μπακ και να πάρει μαζί του μία πολύ πιο ισορροπημένη (σε επιλογές) αποστολή.

Με δύο δεξιούς μπακ -τον Τζορτζ Μπάλντοκ που είναι πλέον διαθέσιμος 100% και σε καλή κατάσταση στις προπονήσεις και τον Γιάννη Κώτσιρα- και να μην έχει ως “πασπαρτού” και για τις δύο πλευρές τον τελευταίο. Επιλέγοντας, ελλείψει του Φίλιπ Μαξ, ως back-up επιλογή (και) για το αριστερό άκρο της άμυνας πίσω απ’ τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς, τον Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Σε μία θέση που έχει υπηρετήσει πάνω από 50 φορές στην καριέρα του (και στην Εθνική Ισλανδίας) ο 31χρονος αμυντικός, ο οποίος επέστρεψε σε αποστολή του Παναθηναϊκού μετά από ένα χρόνο. Για την ακρίβεια θα πάει από… ΑΕΚ σε ΑΕΚ, καθώς στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 είχε υποστεί τη ρήξη χιαστού μόλις στο 9ο δευτερόλεπτο στον εντός έδρας αγώνα με τους “κιτρινόμαυρους” και με τον ίδιο αντίπαλο επιστρέφει.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού (που και με δική του εισήγηση, δεν πωλήθηκε ο “Βάγια” το καλοκαίρι στην Μποταφόγκο) έκανε λοιπόν μια επιλογή διαφορετικής προσέγγισης στο συγκεκριμένο ματς και σίγουρα δεν τη λες “αδιάφορη”, αλλά δεδομένα θα έχει πολύ ενδιαφέρον στις ισορροπίες του ματς.

Ο σχηματισμός και τα άκρα

Από εκεί και πέρα, η έτερη αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής (22/9) με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, θα αφορά τον άξονα. Με τον Αζεντίν Ουναΐ να κρατάει τη θέση του στο βασικό σχήμα (πως δεν θα μπορούσε άλλωστε, με όσα κάνει πολύ καλά στο γήπεδο ο Μαροκινός), παίζοντας ωστόσο πιο ψηλά, σε έναν ενδιάμεσο ρόλο “8αριού” και “10αριού”.

Με τον Τάσο Μπακασέτα να μένει (όπως όλα δείχνουν) εκτός ενδεκάδας και τον Άνταμ Τσέριν να έχει ένα σχετικό προβάδισμα σε σχέση με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς για να πάρει τη θέση στην “κουλούρα” δίπλα στον Γουίλιαν Αράο.

Οι Τιν Γεντβάι και Ίνγκι Ίνγκασον θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά απ’ τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, ενώ ο Τετέ θα πάρει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Φώτη Ιωαννίδη στην κορυφή. Αριστερά πάντως, ίσως γίνει η… έκπληξη με την χρησιμοποίηση του Φίλιπ Τζούριτσιτς αντί του Φακούντο Πελίστρι, με τον Αλόνσο να ποντάρει (και) στην αύρα και την ψυχολογία του Σέρβου μεσοεπιθετικού, ο οποίος πήρε πάνω του το ματς της περασμένης εβδομάδας με τον Πανσερραϊκό.

Με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να ψάχνει παιχνίδι υπομονής και να επιδιώκει τις “απομονώσεις” στα άκρα με τα υποστηρικτικά ανεβάσματα των Μπάλντοκ και Μλαντένοβιτς, θέλοντας να “χτυπήσει” την ΑΕΚ στα δικά της ευάλωτα άκρα.

Στην 22μελή αποστολή για τον αποψινό (29/9, 21:30) αγώνα με την ΑΕΚ, εκτός απ’ τον Μάγκνουσον συμπεριλήφθηκε κι ο Αντράζ Σπόραρ, μετά από δύο αγώνες που είχε μείνει εκτός. Στη λίστα βρίσκονται οι Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Μάγκνουσον, Μπάλντοκ, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Ουναΐ, Μπακασέτας, Πελίστρι, Τετέ, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ και Σπόραρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό