23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το πιο μακρύ αυτοκίνητο του κόσμου, με μήκος όσο μια 10όροφη πολυκατοικία, θα γίνει πάλι ατραξιόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Εάν ισχύει το big is beautiful τότε αυτό εδώ είναι με διαφορά το πιο όμορφο αυτοκίνητο του κόσμου, μιας και με βάση το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness είναι το πιο μακρύ του κόσμου.
Το μήκος του φτάνει τα 30,5 μέτρα, σχεδόν δηλαδή όσο μια δεκαόροφη πολυκατοικία ξαπλωμένη, λέγεται The American Dream -όνομα καθόλα εύστοχο με βάση την αδυναμία που έχουν οι Αμερικανοί στις stretched λιμουζίνες- και είναι δημιουργία ενός κυρίου ονόματι Jay Ohrberg.

Ο οποίος ήταν φίρμα σε τέτοιου είδους μετατροπές και για να το φτιάξει πήρε σα βάση μια Cadillac Eldorado του 1976. Η οποία είναι και προσθιοκίνητη ώστε να μην μπλέξει με άξονες μετάδοσης κ.λπ. Από κει και πέρα το American Dream έχει συνολικά 2 κινητήρες, 26 τροχούς, αρθρωτό κέντρο για να μπορεί να στρίβει, πισίνα που όταν δεν χρησιμοποιείται γίνεται θέση στάθμευσης για ελικόπτερο, ενώ στις μέρες της δόξας του χρειαζόταν δύο οδηγούς.

Και λέμε στις μέρες της δόξας του γιατί η τρέχουσα κατάστασή του μόνο ως άθλια μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο χρόνος που έμεινε παρατημένο σε μια γωνία ενός μουσείου στο Nassau της Νέας Υόρκης το έχει σχεδόν διαλύσει, αλλά υπάρχει η προοπτική να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.

Οι υπεύθυνοι του Dezerland Park στη Φλόριδα, που είναι μουσείο αυτοκινήτου και τουριστικός προορισμός, θέλουν να το επισκευάσουν ριζικά και να το βγάλουν εκ νέου στο δρόμο. Μέχρι να γίνει αυτό βέβαια απαιτείται αρκετός χρόνος, αν και οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
Για να μπορεί πάντως το American Dream να μεταφερθεί στη Φλόριδα κόπηκε στη μέση.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό