29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου δεν ακουμπάει σε ράγες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε νέα εποχή εισέρχεται το συγκοινωνιακό δίκτυο της Κίνας, μετά τη παρουσίαση του νέου τρένου «Magnev», το γρηγορότερο που έχει υπάρξει, μέχρι τώρα, στον κόσμο.

Συνδέει το αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης με τον σιδηροδρομικό σταθμό Longyang Road στο κέντρο της πόλης και έχει μέγιστη ταχύτητα τα 460 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα να καλύπτει μία απόσταση 30 χιλιομέτρων σε 7,5 λεπτά.

Η λέξη “Maglev” προέρχεται από τη συντομογραφία των λέξεων “Magnetic levitation” (μαγνητική υπερύψωση). Βασισμένο σε γερμανική τεχνολογία, το τρένο Maglev πετά επάνω σε υπερυψωμένες ράγες, με τους μαγνήτες του να διασφαλίζουν μία διαδρομή χωρίς τις γνωστές σιδηροδρομικές αναταράξεις.

Το γεγονός ότι το ρεκόρ του ταχύτερου «επίγειου» τρένου περνά σε κινεζικά χέρια μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς η Κίνα διαθέτει από πλέον αναπτυγμένα σιδηροδρομικά δίκτυα με συνολικό μήκος που υπερβαίνει τα 120.000 χιλιόμετρα.

Πληροφορίες θέλουν τους Κινέζους να ετοιμάζονται για να σπάσουν ένα ακόμα ρεκόρ, κατασκευάζονται ένα τρένο μαγνητικής αιώρησης το οποίο θα κινείται μέσα σε έναν γιγάντιο σωλήνα κενού και θα αναπτύσσει την ταχύτητα των 1.000 χλμ./ώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό