19.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Το πιο αποτελεσματικό τρικ για να διατηρείτε την αγαπημένη σας τοστιέρα σαν καινούρια!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τοστιέρα είναι η ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη της οικογένειας αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το τοστ είναι το πιο αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων!

Και, ως γνωστόν, ωραίο τοστ, είναι το τοστ με το λιωμένο τυρί. Το λιωμένο τυρί με τη σειρά του, είναι μεν πεντανόστιμο, αλλά αφήνει υπολείμματα τροφών και λίπη  στις πλάκες και στις εσοχές της τοστιέρας. 

Οι περισσότεροι από εμάς δεν τα καθαρίζουμε μετά από κάθε χρήση, με αποτέλεσμα όσο παραμένουν να «καίγονται» σε κάθε χρήση μέχρι που κάποια στιγμή αρχίζει να σας μυρίζει το τοστ.

Το κόλπο που θα σας «λύσει» τα χέρια

Μερικές νοικοκυρές ξέρουν όμως το απόλυτο κόλπο που μπορεί κανείς να φτιάξει το πιο τέλειο τοστ και μάλιστα χωρίς να λερώσει την τοστιέρα.

Τι θα χρειαστείτε; 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Ναι, καλά διαβάσατε. Το hack για να φτιάξετε το νοστιμότερο τοστ χωρίς να λερώσετε την τοστιέρα σας είναι το εξής: Kόψτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείστε το στις πλάκες της τοστιέρας. Kαι λειτουργεί! Είναι πολύ βολικό και εύκολο.

Όσο για τους λεκέδες στην τοστιέρα μπορείτε να τους αφαιρέσετε κάνοντας την εξής διαδικασία: Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και, όσο είναι ακόμη ζεστή, βάλτε ανάμεσα στις πλάκες δύο βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας.

Μισο-κλείστε την τοστιέρα κι αφήστε το βρεγμένο χαρτί να δημιουργήσει υδρατμούς που θα μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών. Λίγα λεπτά μετά, ανοίξτε την τοστιέρα, αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας και με λίγο καινούριο, στεγνό χαρτί, αφαιρέστε τους λεκέδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό