22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα την αναγέννηση του ΕΣΥ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Να τελειώσει η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος»

Πρέπει να τελειώσει αυτή η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα,, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν την ενδιαφέρει να στηρίξει τη δημόσια υγεία.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε πως «σε αυτή τη νέα εποχή έχει προτεραιότητα να αναγεννήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που αυτό ίδρυσε τη δεκαετία του ’80, μέσω της έμπνευσης και της εργασίας του Παρασκευά Αυγερινού και του μεγάλου Γιώργου Γεννηματά» και συνέχισε: «Εμείς θεωρούμε το κοινωνικό κράτος μία προτεραιότητα σε μία δυτική ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου έχουμε χρέος να μειώσουμε τις ανισότητες, να έχουμε ισχυρή δημόσια παιδεία, ισχυρή δημόσια υγεία, προοπτική και φροντίδα για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Γι’ αυτό προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε τις δαπάνες από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη και την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Να υπάρχει περισσότερο μόνιμο προσωπικό, να αυξηθούν οι μισθοί των υγειονομικών στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, βέβαια, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης χρήσιμο είναι η ενίσχυση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη και αμέσως μετά δήλωσε πως η εικόνα που αντίκρισε “είναι αποκαλυπτική της κατάστασης της απελπισίας που υπάρχει στους ασθενείς, όταν 3.500 περιμένουν το χειρουργείο τους και υπάρχουν μόνο 7 αναισθησιολόγοι για 28 θέσεις”.

“Είναι απελπιστική η κατάσταση γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η Ευρώπη έδωσε 20 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν έχει διάθεση, λόγω των ιδεοληψιών της, να στηρίξει το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Το 2% με 4% του Ταμείου δίνει στην υγεία, όταν χώρες με ανάλογα προβλήματα δίνουν 8%, 10% και 11%”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να καταθέσουν όλα τα κόμματα τα προγράμματά τους στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προκειμένου να κοστολογηθούν.

«Γίνεται μία συζήτηση για το κόστος των προγραμμάτων. Εμείς λέμε να πάμε όλα τα κόμματα στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και να τα κοστολογήσουν τα προγράμματά μας”, είπε και αναρωτήθηκε: “Κοστολογείται, παρακαλώ, η απελπισία, κοστολογείται, παρακαλώ, ο φόβος του ασθενή, κοστολογείται η αγωνία του γιατρού, κοστολογείται ο νέος που σπουδάζει γιατρός και φεύγει από την Ελλάδα και δεν μένει εδώ, διότι έχουμε χαμηλούς μισθούς και αναξιοκρατία; Κοστολογείται ο κ. Μητσοτάκης που διόρισε τους κολλητούς του και τους κομματικά αποτυχημένους βουλευτές σε νοσοκομεία και οργανισμούς εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Όλα αυτά ερχόμαστε να αλλάξουμε και να φέρουμε αξιοκρατία, διαφάνεια, ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό