16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το παράξενο εκκλησάκι στην κορυφή βουνού που δε μοιάζε με κανένα άλλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν ντύνεται στα λευκά, το σκηνικό μοιάζει παραμυθένιο

Μικρές και μεγαλύτερες, οι εκκλησίες της Ελλάδας ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους, την ιστορία τους και πολλές φορές για το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Κάποιες από αυτές και για τα τρία αυτά χαρακτηριστικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι αδιαμφισβήτητα το εκκλησάκι που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και αν το δεις για πρώτη φορά, θαρρείς και βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα.

Ο λόγος για τον Προφήτη Ηλία στο όρος Βόρας ή αλλιώς Καϊμάκτσαλαν. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο εκκλησάκι – μνημείο Σέρβων πεσόντων με μοναδική αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει.

Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του βουνού χτίστηκε όταν οι Έλληνες παραχώρησαν στους Σέρβους με σκοπό να χτίσουν ένα μνημείο στους νεκρούς τους μετά τη μάχη του 1916. Όποιος καταφέρει και φτάσει στην κορυφή νιώθει ένα δέος μπροστά σε αυτή την εικόνα που δημιουργεί η ιδιαίτερη εκκλησία. Και σίγουρα αυτό που παρατηρεί από την αρχή είναι ότι δεν μοιάζει με μια τυπική ελληνική εκκλησία. Εκεί εξάλλου βρίσκονται τα κρανία των νεκρών Σέρβων στρατιωτών.

Το εκκλησάκι αποτελεί πλέον ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής και πολλοί φτάνουν στην κορυφή για να το θαυμάσουν. Για τους καλά μυημένους στην ορειβασία η εμπειρία είναι μοναδική, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Για τους λάτρεις του χειμώνα, το όρος Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν είναι πάντα μια από τις πρώτες επιλογές. Το βουνό που σημαίνει Γη απαλή σαν κρέμα προσφέρει πολλές συγκινήσεις με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Καϊμάκτσαλαν να είναι στο επίκεντρο.

Το βουνό καλύπτεται από δάση δρυός, οξιάς και πεύκου οπότε η εμπειρία είναι εξίσου ωραία και τους μήνες του καλοκαιριού και του φθινοπώρου με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία για πεζοπορίες και επαφής με το όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό