24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το παράδοξο της «αναντιστοιχίας δεξιοτήτων»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το φαινόμενο της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων είναι σύνθετο, έχουμε γύρω στους 800.000 ανέργους, ένας πολύ μεγάλος αριθμός, από την άλλη μεριά έχει αποκλιμακωθεί η ανεργία τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη στην ανεργία των νέων», ανέφερε ο Χρήστος Γουλάς, Γενικός Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή «12:00-14:00» με τους Νικόλ Λειβαδάρη και Παύλο Πανταζόπουλο.

Ο κ. Γούλας σημείωσε πως «όπου οι θέσεις εργασίας είναι ποιοτικές υπάρχει μια ζήτηση του εργατικού δυναμικού για τις θέσεις αυτές, σε μια αγορά εργασίας που το ποσοστό απασχόλησης είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη γύρω στο 57%, πρέπει να δούμε πώς το εργατικό δυναμικό αυτό μπορεί να μπει στην αγορά εργασίας».

Τέλος ο κ. Γουλάς υποστήριξε ότι «πρέπει να δούμε πολιτικές ένταξης του εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πυρήνα αυτό, το παραγωγικό σύστημα στην χώρα χρειάζεται ενίσχυση και αναβάθμιση, όντως η εργασία χρειάζεται να γίνει πιο ελκυστική, μισθοί, ώρες εργασίας και πολλά άλλα, ένα 15% των ανέργων παίρνει επίδομα ανεργίας, το επίδομα ανεργίας παρά το ότι αυξήθηκε είναι χαμηλό, είναι υπερβολικό να λέμε ότι εάν κοπούν τα επιδόματα οι άνεργοι θα ψάχνουν για εργασία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό