24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το πάρτι τίτλου της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 70.000 κόσμο (ΦΩΤΟ+VIDEOS)

Ειδήσεις Ελλάδα

24 χρόνια μετά, η ΑΕΚ ανέβαινε και πάλι στο θρόνο με κάθε επισημότητα. Ήταν και με τη βούλα, πανάξια πρωταθλήτρια Ελλάδας για τη σεζόν 2017-18. Το πρώτο πάρτι ήρθε στο ΟΑΚΑ. Εκεί, όπου σαν σήμερα το 2018 (22 Απριλίου) η Ένωση νικούσε τον Λεβαδειακό 2-0 (της αρκούσε και η ισοπαλία) και έβαζε τέλος στα 24 χρόνια χωρίς τίτλο, αν και είχε μεσολαβήσει το 2008, που είναι μια άλλη ιστορία. Η ομάδα αυτή πέρασε πολλά. Δύσκολες καταστάσεις. Πέντε χρόνια και μία ημέρα μετά την πτώση της όμως, κατάφερε να σηκωθεί και να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, βάζοντας τέλος στα σερί πρωταθλήματα του Ολυμπιακού. Το ΟΑΚΑ, το βράδυ εκείνο, φόρεσε τα καλά του. Ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα. Όλο. Στις εξέδρες βρέθηκαν 70.000 Ενωσίτες για να υποδεχτούν και να αποθεώσουν τους πρωταθλητές. Ήταν η πρώτη φιέστα, καθώς ακολούθησε η απονομή και το γλέντι στους δρόμους της Φιλαδέλφειας μερικές ημέρες αργότερα. Όσα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο θα μείνουν σε όλους βαθιά χαραγμένα. Παίκτες, Μανόλο Χιμένεθ, διοίκηση και φυσικά ο λαός της ΑΕΚ, όλοι μαζί πανηγύρισαν με την ψυχής τους την κατάκτηση του τίτλου.

Ο γύρος του θριάμβου δεν θα μπορούσε να λείπει στο φινάλε, η αποθέωση, τα χέρια στο κέντρο του γηπέδου από παίκτες και κόσμο. Όλα ήταν μαγικά. Υπέροχα. ΑΕΚτζήδικα. Η ΑΕΚ ήταν και πάλι πρωταθλήτρια Ελλάδος και όσα θα ακολουθούσαν λίγες ημέρες μετά στην απονομή της Ριζούπολης και φυσικά ο μεγάλος γύρος του θριάμβου στην πόλη μας, στην πόλη της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια εκεί όπου γυρίζουμε καθώς μας περιμένει η Αγιά Σοφιά ήταν ονειρικά. Στο αγωνιστικό κομμάτι εκείνης της βραδιάς, 22 Απριλίου του 2018, στο 11’ ο Μπακασέτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από χέρι του Νιάσε άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης στο 33’ με εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη η στιγμή που ο Πέτρος Μάνταλος πέρασε ως αλλαγή στο 83’ στη θέση του Λιβάγια, επιστρέφοντας στα γήπεδα έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Το πάρτι στήθηκε με τη λήξη του αγώνα. Οι παίκτες έκαναν τον γύρο του θριάμβου, με τον κόσμο να μένει στις θέσεις του και να απολαμβάνει τις στιγμές, ενώ ιδιαίτερες ήταν οι εικόνες με όλους στο κέντρο του γηπέδου να κάνουν «χέρια» και να δίνουν το σύνθημα στο κόσμο να φωνάζει «ΑΕΚ».

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λιβάγια (83’ Μάνταλος), Λόπες (56’ Γκάλο), Γιακουμάκης (77’ Χριστοδουλόπουλος)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (74’ Καλτσάς), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46’ Ζαραδούκας), Νιασέ, Μαρκόφσκι.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό