21.1 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Το οικονομικό πρόβλημα της Premier League, ακόμα κι αν η Σίτι χάσει τη δικαστική μάχη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Premier League έχει επιβάλλει 115 κατηγορίες στη Μάντσεστερ Σίτι τον Φεβρουάριο του 2023 και ενώ μία εκ των ακροάσεων αυτών των κατηγοριών ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. Η διαδικασία συνεχίζεται ιδιωτικά και, ως εκ τούτου, ελάχιστες πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η απόφαση όπως εκτιμούν οι ειδικοί αναμένεται να ανακοινωθεί κοντά στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, με τις ποινές για τους νικητές της Premier League εάν κριθούν ένοχοι να περιλαμβάνουν αυστηρά πρόστιμα, αφαιρέσεις βαθμών ή, εάν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κριθεί ένοχη για τις πιο σοβαρές κατηγορίες, υπάρχει ακόμα και το, ακραίο, σενάριο του υποβιβασμού.

Η υπόθεση της Μάντσεστερ Σίτι, αποτελεί μέρος ενός ετήσιου νομοσχεδίου της αγγλικής λίγκας. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι υπάρχει έντονη ανησυχία, ότι το χρηματικό ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν συνολικά οι 20 σύλλογοι θα είναι αρκετά υψηλό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», το ποσό θα μπορούσε να είναι «πολλά εκατομμύρια ευρώ», αν και το ακριβές ποσό δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος των πρωταθλητών Αγγλίας, Στέφαν Μπόρσον, μίλησε στο podcast του Football Insider, αναφέροντας ότι πιστεύει ότι το υψηλό αυτό ποσό θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια ζημιά στις άλλες 19 ομάδες του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Μπόρσον

«Στο τέλος της ημέρας, η Premier League δεν έχει ανεξάρτητες πηγές χρηματοδότησης. Υπάρχει ένα κεντρικό δοχείο χρημάτων, το οποίο στη συνέχεια διανέμεται στους συλλόγους, επομένως η Premier League ξοδεύει τα χρήματα των μεμονωμένων συλλόγων για να διώξει αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό. Αν ξοδέψει 40 έως 50 εκατομμύρια λίρες τον τελευταίο χρόνο, όπως λένε οι αναφορές, τότε αυτό είναι το κορυφαίο κομμάτι των χρημάτων των συλλόγων. Κάθε ομάδα θα πρέπει να αφαιρέσει τα έσοδα για φέτος από την Premier League για να καλύψει αποτελεσματικά αυτά τα αυξημένα έξοδα.

Ακόμα και τα 50 εκατομμύρια ευρώ σε όλους τους συλλόγους δεν είναι τόσο σημαντικά. Δεν είναι τόσο μεγάλη συμφωνία από οικονομική άποψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόρσον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό