26.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ντύσιμο του γραφείου είναι το νέο sexy dressing -Κόσμε είσαι έτοιμος για τη νέα «γενιά» γυναικών;

Ειδήσεις Ελλάδα

Είσαι έτοιμη να αναδείξεις το σεξαπίλ σου και μέσα από το business look σου;

Το σύμπαν μας είναι γεμάτο στερεότυπα. Και ο κόσμος της μόδας ακόμα περισσότερο. Αν μπεις στο λάθος χώρο με τα λάθος γοβάκια, θα γίνεις πολύ σύντομα κολοκύθα. Και αυτός ήταν ένας απαράβατος κανόνας που ίσχυε εδώ και δεκαετίες στο περιβάλλον εργασίας μας. Και εννοώ κυρίως το corporate περιβάλλον των περίφημων «θέσεων γραφείου». Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι και κάποιες γενιές πίσω η κατάλληλη θέση εργασίας για μια γυναίκα ήταν μια θέση γραφείου. Εκεί όπου το περιβάλλον της επέβαλε ένα συγκεκριμένο dress code, με πολλά σεξιστικά κατάλοιπα από την άλλη πλευρά.

Jil Sander, Roberto Cavalli, Etro: Οι πιο εντυπωσιακές τάσεις που ξεχωρίσαμε στα χθεσινά shows

Καθώς τα χρόνια περνάνε και εμείς κατακτάμε τη μία κορυφή μετά την άλλη, αναζητώντας ίσες ευκαιρίες εργασίας και αντίστοιχο πακέτο αποδοχών, κάτι έχει αλλάξει και στον τρόπο που ντυνόμαστε στο γραφείο. Και όταν λέω κάτι, εννοώ μία ολόκληρη αισθητική. Τις τελευταίες σεζόν το office chic δεν περιορίζεται μόνο στα γραφεία μας, αλλά είναι ένα στυλ που έχουν υιοθετήσει πολλές γυναίκες στους δρόμους της πόλης ακόμη και για τις χαλαρές casual στιγμές τους.

Αυστηρά boxy σακάκια, wide leg παντελόνια, pencil φούστες με έμπνευση από τα 80s, δερμάτινες γόβες, πουκάμισα με ανδρικούς γιακάδες, γραβάτες και βάτες, αυστηρά μαλλιά πιασμένα σε χαμηλά σινιόν και φυσικά τσάντες γραφείου. Όλα τα παραπάνω items σου είναι λίγο-πολύ γνωστά, μόνο που τα σύνολα που βλέπουμε τώρα τελευταία, αν ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο street style του Μιλάνου, έχουν μία εκρηκτική θηλυκότητα. Σεξιστικά στερεότυπα ή απελευθέρωση;

Sexy dressing στο γραφείο: Θα το δοκίμαζες;

Οι φούστες έγιναν διάφανες, τα πουκάμισα άνοιξαν και σχημάτισαν μεγάλα ντεκολτέ και οι γόβες φορέθηκαν με knee high κάλτσες, μπλέκοντας την αισθητική ενός preppy school girl και μίας sexy δυναμικής γυναίκας. Θυμάσαι το trend του office siren; Αυτό το micro trend που είχε ξετρελάνει πριν περίπου έναν χρόνο την Gen Z με style icons ηρωίδες όπως η Samantha Jones και η Serena από το Devil Wears Prada; Όλη αυτή η αλλαγή του office style που παρατηρήσαμε στο φθινοπωρινό street style έχει σίγουρα εκεί την αναφορά του.

Αξεσουάρ όπως τα γυαλιά οράσεως με αυστηρό, ορθογώνιο σκελετό είναι η must προσθήκη σε ένα τέτοιο styling, το ίδιο και οι κάλτσες φυσικά. Το ερώτημα, λοιπόν, έρχεται τώρα να βαρύνει όλες εμάς που θα αναρωτηθούμε αν θα ακουμπήσει το sexiness του street style και το δικό μας πρωινό look στο γραφείο. Πόσο μπορείς να υποστηρίξεις χωρίς δεύτερες σκέψεις τη θηλυκότητά σου και να φορέσεις ένα ανοιχτό πουκάμισο στην επόμενη συνάντησή σου;

Το ντεμπούτο του νέου Moschino και ο κόσμος του αλγόριθμου μέσα από τα μάτια της εκπληκτικής Prada

Μπορείς πάντα να φέρεις την οποιαδήποτε τάση στα μέτρα σου, είτε αυτό θεωρείται στερεοτυπική, φοβική υποχώρηση, είτε όχι. Αν σε κάνει να νιώθεις καλά, τότε απλά δουλεύει. Συμβουλή μου; Ξεκίνα να νιώθεις το office siren εσωτερικά με κάποιο μικρό detail που ξέρεις μόνο εσύ και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό