21.4 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Το νοσοκομείο της Βηρυτού ανοίγει τις πύλες του σε δημοσιογράφους για να διαψεύσει τον ισχυρισμό του IDF ότι στεγάζει καταφύγιο μετρητών της Χεζμπολάχ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νοσοκομείο Σαχέλ στα νότια προάστια της Βηρυτού ανοίγει τις πύλες του στους δημοσιογράφους για μια ξενάγηση χωρίς περιορισμούς, μετά τον ισχυρισμό του ισραηλινού στρατού ότι ένα καταφύγιο μετρητών της Χεζμπολάχ βρίσκεται κάτω από αυτό.

Ο στρατός του Ισραήλ είχε διατάξει την εκκένωση του νοσοκομείου χθες το βράδυ μαζί με άλλες τοποθεσίες σε όλη τη Βηρυτό που πλήττονται κατά τη διάρκεια μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών.

Today I visited the Sahel hospital in southern Beirut the morning after Israel claimed – without eence – that hundreds of billions of dollars in gold and cash were stored in the basement and used to fund Hezbollah.

I had unrestricted access to all areas, including the… pic.twitter.com/pzYa0W4R0F

— Steve Sweeney (@SweeneySteve) October 22, 2024

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Σαχέλ, λένε ότι δεν βλέπουν στοιχεία για αποθήκη μετρητών της Χεζμπολάχ.

Βηρυτός: Υπόγεια «τράπεζα» της Χεζμπολάχ με 500 εκατ. σε χρυσό και μετρητά υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, Αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι το Ισραήλ εντόπισε ένα καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από ένα νοσοκομείο της Βηρυτού, όπου η τρομοκρατική ομάδα είχε αποθηκεύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά.Παράλληλα, δημοσιεύονται οι λεπτομέρειες μετά από μια νύχτα επιθέσεων κατά τις οποίες το Ισραήλ είχε στόχο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Χεζμπολάχ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Χαγκάρι, δείχνει ένα από τα καταφύγια του δολοφονημένου ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σαχέλ στη Βηρυτό.

«Το καταφύγιο τοποθετήθηκε εσκεμμένα κάτω από ένα νοσοκομείο και περιέχει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και χρυσό», είπε ο Χαγκάρι.

Παράλληλα, έγινε γνωστή η εκκένωση του νοσοκομείου Σάχελ, καθώς υπάρχει ο φόβος του ισραηλινού πλήγματος.

«Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του Λιβάνου, αλλά πήγαν για την αποκατάσταση της Χεζμπολάχ», λέει.

«Τα αεροσκάφη της [ισραηλινής] Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν την τοποθεσία και θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν», ανάφερε ο εκπρόσωπος του IDF.

: Times of Israel



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό