18.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας μάς γυρίζει στις δεκαετίες του ’60 και του ’70

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίθεση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τις υποκλοπές και την αισχροκέρδεια

Τη συνέχιση της προσπάθειας «κουκουλώματος του σκανδάλου των υποκλοπών» από πλευράς τής κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Ελλάδα FM».

«Είναι ξεκάθαρο, με βάση όλα τα δεδομένα, ότι είχαμε έναν κοινό παρακρατικό μηχανισμό ΕΥΠ και Predator στην Ελλάδα. Το Predator λειτουργούσε ως κυβερνητική υπηρεσία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερθείς στα δημοσιεύματα «που ακόμη δεν έχουν διαψευσθεί» και που ανέφεραν τα ονόματα αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ για να λειτουργούν το κακόβουλο λογισμικό.

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να κρύψει την αλήθεια θα αποτύχει. Δυστυχώς κάνει τα πάντα για να μην υπάρξουν απαντήσεις, κρύβεται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, βιάζεται να κλείσει την εξεταστική επιτροπή πριν έρθουν τα στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκόμενων. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως για τέσσερις φορές ο Μητσοτάκης δεν έχει έρθει να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα. Ένα είναι βέβαιο, η επόμενη Βουλή στην οποία θα υπάρξει προοδευτική πλειοψηφία θα κάνει προανακριτική επιτροπή, και ό,τι ευθύνες προκύψουν θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη», διαμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια σχολίασε: «Ο κ. Δημητριάδης προσπαθεί να τα ρίξει όλα στον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, τον κ. Κοντολέοντα, με τον ίδιο τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να τα ρίξει όλα στον ανιψιό του. Σε κάθε περίπτωση η πολιτική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αντικειμενική». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «όταν θέλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ανοίγουν λογαριασμούς και τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό -το είδαμε και στην περίπτωση της Κιβωτού». «Το ερώτημα είναι γιατί δε συνέβη αυτό στην υπόθεση των υποκλοπών» σημείωσε.

«Η φτώχια αυξάνεται στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερθείς στη σημερινή έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ που δείχνει ότι ο βασικός μισθός είναι κάτω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. «Και αυτό συμβαίνει τη στιγμή που έρχεται και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας να μας γυρίσει στη δεκαετία του ’60 και του ’70, πριν την ίδρυση του ΕΣΥ, ώστε όποιος δεν έχει λεφτά να μην μπορεί να βρει έναν καλό γιατρό», συνέχισε εστιάζοντας στην «επιδείνωση της υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα που πλέον προσεγγίζει το 30% όταν το 2019 ήταν στο 8%». «Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη τινάζει την κοινωνία στον αέρα, βουλιάζει τη χώρα στην αισχροκέρδεια και την αδικία. Όσο επικρατεί, όμως, το δίκαιο του ισχυρού, το μόνο αίτημα από την κοινωνία είναι το αίτημα της δικαιοσύνης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό, αναφέρθηκε στα «έσοδα πάνω από 4 δισ. ευρώ που προκύπτουν από τον ΦΠΑ» και που δείχνουν ότι «η κοινωνία καταναλώνει πολύ λιγότερο αλλά πληρώνει πολύ πιο ακριβά». «Το κράτος συμμετέχει στη ληστεία της κοινωνίας, και με τα έσοδα από τους φόρους επιδοτεί τους παρόχους του ηλεκτρικού ρεύματος, που μόνο για τον Οκτώβρη είχαν περιθώριο κέρδους 166%!», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Ηλιόπουλος υπενθύμισε πως «μέχρι και την αποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλαίσιο προστασίας τής πρώτης κατοικίας». «Με τον πτωχευτικό του κ. Σταϊκούρα καταργήθηκε κάθε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Εικόνες όπως αυτή με τη σπασμένη πόρτα της κυρίας Κολοβού δεν είδαμε ούτε το 2012-2014. Και είναι ακόμη πιο εξοργιστικό να συμβαίνει αυτό από μια κυβέρνηση που το υπουργικό της χρωστά 12 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, και το κόμμα της ΝΔ πάνω από 390 εκατ. ευρώ», είπε.

«Εμείς θα παλέψουμε ώστε η χώρα από την πρώτη Κυριακή να αποκτήσει προοδευτική διακυβέρνηση που θα μειώσει το πανδημικό χρέος με ένα σχήμα 120 δόσεων και διαγραφή μέρους του, που θα καταργήσει τον πτωχευτικό Σταϊκούρα, που θα αυξήσει το βασικό μισθό, θα επαναφέρει το μέρος της 13ης σύνταξης που καταργήθηκε από τη ΝΔ, και που θα καταργήσει το νομοσχέδιο Πλεύρη, επαναφέροντας τη στήριξη στο ΕΣΥ», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό