20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το νησί όπου ο χρόνος σταματά και οι κάτοικοι ζουν πολλά χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας τόπος μαγικός, ιδανικός για καλοκαιρινές διακοπές

Η Ικαρία είναι ένας τόπος μαγικός, ένα νησί του Αιγαίου ξεχωριστό. Αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για καλοκαιρινές διακοπές για όλες τις ηλικίες. Όταν το επισκεφτείς θα συναντήσεις πολλά απίστευτης ομορφιάς φυσικά τοπία. Θα μάθεις για την πλούσια πολιτιστική κληρονομία και θα καταλάβεις πως οι κάτοικοι ξέρουν το μυστικό της μακροζωίας. Στην Ικαρία, το νησί του Αιγαίου που απέχει περίπου 145 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί από 7 έως 12 περίπου ώρες μπορείς να φτάσεις και αεροπορικώς.

Σε περίπτωση που διαλέξεις το πλοίο οι επιλογές που έχεις είναι δύο το λιμάνι του Εύδηλου και του Αγίου Κήρυκου. Με το που πατήσεις το πόδι σου στο νησί θα νιώθεις μια ιδιαίτερη αύρα. Μια ηρεμία, μια γαλήνη που σε συνδυασμό με το άγριο τοπίο θα σε συναρπάσουν, γι’ αυτό άλλωστε η Ικαρία λέγεται τόπος «μαγικός».

Διακοπές στην Ικαρία: Το νησί με τις παρθένες παραλίες

Το νησί του Ίκαρου είναι ένα αραιοκατοικημένο με πολλά άχτιστα κομμάτια και αρκετές παρθένες και εντυπωσιακές παραλίες. Οι παραλίες σ’ αυτό το νησί του Αιγαίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Υπάρχουν πολλές με άμμο, με βράχια και καλό θα είναι να κάνεις την επιλογή σου ανάλογα με τον αέρα. Συνήθως οι νότιες παραλίες δεν δέχονται τόσους ανέμους και τις περισσότερες φορές είναι πιο ήρεμες από τις οι βόρειες παραλίες.

Μια από τις πιο γνωστές παραλία του νησιού, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, είναι η Μεσακτή που μαζεύει κυρίως νεολαία και έχει αρκετά μαγαζιά. Βρίσκεται ανάμεσα στον Αρμενιστή και το Γιαλισκάρι, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Κοντά στη Μεσακτή θα συναντήσεις επίσης το Λιβάδι και την παραλία Νας.

Στην περιοχή του Εύδηλου οι πιο γνωστές παραλίες είναι ο Κάμπος, το Παρθένι και το Καραβόσταμο. Στον Άγιο Κύρυκο υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται Θέρμα. Είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές και τα λουτρά της. Μπορείτε να απολαύσετε είτε τα κλειστά υδροθεραπευτήρια είτε την ανοιχτή πηγή που αναβλύζει ζεστό νερό. Η πηγή με το ζεστό νερό βρίσκεται δεξιά της παραλίας στα Θέρμα, δίπλα στο λιμανάκι.

Διακοπές Ικαρία: Βουτιές στις ελληνικές Σεϋχέλλες

Η παραλία Σεϋχέλλες είναι από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Δημιουργήθηκε κατά τις εργασίες διάνοιξης του τούνελ που βρίσκεται στο δρόμο επάνω προς τον Μαγγανίτη.

Τα νερά της είναι βαθιά και κρύα. Η πρόσβαση σε αυτή είναι αρκετά δύσκολη και  γίνεται είτε μέσα από μονοπάτι είτε με καραβάκια από τον Μαγγανίτη. Το μονοπάτι για να φτάσεις στις Σεϋχέλλες θέλει αρκετή προσοχή και σίγουρα κλειστά παπούτσια.

Διακοπές στην Ικαρία: Η ξεχωριστή εμπειρία στα ξακουστά πανηγύρια

Δεν γίνεται να πας καλοκαίρι στην Ικαρία και να μην πέσεις πάνω σε κάποιο πανηγύρι. Το μεγαλύτερο είναι τον Δεκαπενταύγουστο και πραγματοποιείται στην Λαγκάδα. Στα πανηγύρια ντόπιοι και επισκέπτες γίνονται μια μεγάλη παρέα, πίνουν, τραγουδούν και φυσικά χορεύουν όλοι μαζί Ικαριώτικο.

Τέλος, στην Ικαρία μπορείς να κάνεις πεζοπορίες στα βουνά της αλλά και αναρρίχησή. Αν πας, θα ξαναπάς. Και οι λόγοι είναι πολλοί…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό