12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

το νεο ds4 premium crossover ειναι εδω

Ειδήσεις Ελλάδα

Γράφει ο Άρης Γαλανόπουλος

Το νέο DS 4 συνδυάζει τη γαλλική πολυτέλεια και την προηγμένη τεχνολογία, με μία τολμηρή σχεδίαση. Έχει ιδιαίτερο στυλ, καθαρές γραμμές και crossover χαρακτήρα.

H νέα πλατφόρμα EMP2 επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών κινητήρων, με σταθερά χαρακτηριστικά την απόλυτη ασφάλεια και την ανάδειξη των δυναμικών χαρακτηριστικών του νέου DS 4 για το οποίο εξελίχθηκε αποκλειστικά. 

Το μήκος είναι 4,40 μέτρα, το πλάτος 1,83 μέτρα και το ύψος 1,47 μέτρα. Σημαντικό στοιχείο αποτελούν οι μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών και τις 19 ίντσες να είναι βασικός εξοπλισμός των περισσότερων εκδόσεων, τονίζοντας την κομψή εμφάνιση του μοντέλου.

Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τη νέα φωτιστική “υπογραφή”. Οι λεπτοί προβολείς με το σύστημα φώτων DS MATRIX LED VISION, συνδυάζουν τον τυπικό φωτισμό με αυτόν της κατεύθυνσης που ακολουθεί κατά την περιστροφή του τιμονιού. Το σύστημα αυτό, συμπληρώνεται με τα φώτα ημέρας τα οποία αποτελούνται από δύο γραμμές LED εκατέρωθεν (ολόκληρο το σύστημα περιλαμβάνει 150 LEDs). Τα DS WINGS συνδέουν τους προβολείς με τη μάσκα, ενώ ανάλογα με την έκδοση, αυτό αποτελείται από δύο μέρη με μοτίβα που προσομοιάζουν με διαμαντένια άκρα τονίζοντας την αίσθηση της 3D μάσκας. Η σιλουέτα του αυτοκινήτου παρουσιάζεται ακόμα πιο δυναμική, χάρη στο μακρύ καπό πάνω από τα φωτιστικά.

Ο χώρος αποσκευών είναι 430 λίτρα και αποκαλύπτεται χάρη στην ηλεκτρική 5η πόρτα, η οποία διαθέτει σύστημα ανέπαφου ανοίγματος. Ένα σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συστήματα υποβοήθησης οδηγού που δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία Premium C και ένα καινοτόμο σύστημα “επαυξημένης” προβολής πληροφοριών, κάνουν το DS 4 να αποτελεί μια ελκυστική επιλογή.Με τρεις βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 Automatic, PureTech 180 Automatic και PureTech 225 Automatic και μια πετρελαιοκίνητη BlueHDi 130 Automatic Diesel, οι εκδόσεις του DS 4 θα προσφέρονται με κατανάλωση από 4,8 λίτρα/100 χλμ. για το πετρελαιοκίνητο, 5,9 λίτρα/100 χλμ. για το βενζινοκίνητο (στον συνδυασμένο κύκλο WLTP) και εκπομπές CO2 125 g/km και 135 g/km αντίστοιχα.

Η plug-in υβριδική έκδοση του DS 4, το DS 4 E-TENSE 225 χαρίζει υψηλές επιδόσεις και η απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας, προκύπτουν από τον 4κύλινδρο κινητήρα PureTech των 180 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων με νέα μπαταρία 12,4 kWh, με τη χρήση του οποίου το μοντέλο έχει αυτονομία σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων έως και 55 χιλιόμετρα (στο συνδυασμένο κύκλο WLTP). Η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και την κάλυψη των πρώτων 1.000 μέτρων σε 27,3 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,3 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 από 29 g/km στον συνδυασμένο κύκλο WLTP. 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό