18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το νεανικό κινέζικο SUV των 11.000 ευρώ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η SAIC-GM-Wuling, μια μεγάλη κινεζική κοινοπραξία αυτοκινήτων, παρουσιάζει το του Yep, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που είναι το πρώτο του είδους του υπό τη μάρκα Baojun.
Με τιμή εκκίνησης μόλις 10.490 ευρώ, το Yep, γνωστό ως YueYe στην Κίνα, αποτελεί μια δελεαστική επιλογή για καταναλωτές με χαμηλό προϋπολογισμό ενώ η πιο πλούσια έκδοση φθάνει στα 11.860 ευρώ.

Συμπαγές σε μέγεθος, το Yep, ένα τρίθυρο SUV, έχει μήκος 3,381 μέτρα, πλάτος 1,686 μέτρα και ύψος 1,721 μέτρα και είναι περίπου 25 εκατοστά μικρότερο από το Suzuki Jimny. Ζυγίζει μόλις 1.006 κιλά, ενώ παρά τον μικρό εσωτερικό χώρο τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν άνετα, παρέχοντας χώρο φόρτωσης 715 λίτρων.
Το Baojun Yep τροφοδοτείται από μια μπαταρία 28,1 kWh, η οποία κινεί έναν μονό ηλεκτροκινητήρα που παράγει 67 ίππους και 140 Nm ροπής. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί γρήγορα από το 30% στο 80% σε μόλις 35 λεπτά, και επαρκεί για αυτονομία 300 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση με την τελική να φθάνει τα 100 km/h.

Διαθέτοντας μια χαρακτηριστική τετράγωνη σχεδίαση, το Yep θυμίζει έντονα off road :oxhma. Το μπροστινό μέρος διαθέτει μια κομψή κλειστή μάσκα και εντυπωσιακούς προβολείς LED.
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχεδιαστικό στοιχείο είναι μια μικρή οθόνη που βρίσκεται στην πίσω πόρτα, η οποία επιτρέπει την προβολή μηνυμάτων προς τους άλλους οδηγούς.

O εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος, καθώς τα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν δύο οθόνες 10,25 ιντσών που χρησιμεύουν ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και σύστημα infotainment. Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με σύστημα κάμερας 360 μοιρών, ενισχύοντας την ασφάλεια και την ευκολία στο παρκάρισμα.
Υπάρχει περίπτωση να δούμε το Yep στην ελληνική αγορά; Προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Πάντως με αυτή την τιμή θα ήταν μία πολύ ελκυστική πρόταση για ένα νεανικό κοινό.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό