24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Το νέο Volvo XC90 θα είναι έτσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Volvo Car Ελβετίας φαίνεται πως ανυπομονούν για το νέο XC90 και έτσι παρόλο που η επίσημη παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου διέρρευσαν κατά λάθος τις εικόνες που βλέπετε.

Οι οποίες φυσικά έχουν κυκλοφορήσει ευρέως και επιβεβαιώνουν τις αρχικές πληροφορίες. Πως η νέα εικόνα του μεγάλου σουηδικού SUV θα υιοθετεί στοιχεία από το ηλεκτρικό EX90.

Έτσι η μάσκα θα είναι πλέον πιο μεγάλη με διαγώνιες γρίλιες, η εισαγωγή αέρα δείχνει πιο μεγάλη, ενώ διαφορετική είναι και οι προβολείς. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι τα φώτα ημέρας που παραπέμπουν στο «σφυρί» του Thor.

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι πιο περιορισμένες και το φώτα φουλ LED, ενώ η θύρα φόρτισης μπροστά στο φτερό επιβεβαιώνει την ύπαρξη plug-in υβριδικής έκδοσης και πάλι.

Στο εσωτερικό η οθόνη του συστήματος infotainment που ενσωματώνει λειτουργίες της Google έχει μια ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων με το χαρακτηριστικό κρύσταλλο υπάρχει και πάλι. Όπως και οι φυσικοί διακόπτες για διάφορες λειτουργίες κάτω από την οθόνη αφής.

Το Volvo XC90 του 2025 θα είναι και πάλι διαθέσιμο με έως και 7 θέσεις και η γκάμα του θα περιλαμβάνει και πάλι μια plug-in υβριδική έκδοση. Στην οποία ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 κυβικών της μάρκας θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους πίσω τροχούς εξασφαλίζοντας έτσι και την τετρακίνηση.

Η συνδυαστική απόδοση θα φτάνει τους 455 ίππους και τα 710 Nm και η μπαταρία του συστήματος θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 19,0 kWh και θα εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 70 χιλιόμετρα.   

Οι άλλες εκδόσεις θα είναι οι ήπια υβριδικές B4 και B6 με τον τετρακύλινδρο turbo των 2.000 κυβικών. Στην B4 θα έχει ένα μόνο turbo και θα αποδίδει 247 ίππους και 350 Nm, ενώ στην B6 δύο turbo και 295 ίππους και 420 Nm.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό