24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το νέο Skoda Kodiaq “γυμνό” μπροστά στα μάτια μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Skoda Kodiaq παρουσιάστηκε το 2016 και παρότι έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του, δεν έχει πρόβλημα να πουλάει περί τα 60.000 αυτοκίνητα ετησίως σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία όπως αυτή των D-SUV. Μονάχα σε σύγκριση με τις επιδόσεις του τα προηγούμενα χρόνια το Kodiaq αποκαλύπτει ότι κουράστηκε και γι’ αυτό η Skoda έχει προνοήσει και είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιάσει τον διάδοχο του. Ακριβή ημερομηνία δεν έχουμε ακόμα για το επίσημο ντεμπούτο αλλά η λογική λέει ότι δεν θα αργήσει πολύ καθώς η Skoda δεν διστάζει να αποκαλύψει το “γυμνό” αμάξωμα του νέου SUV της, ακόμα και χωρίς προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα ή οτιδήποτε άλλο που να μας δείχνει το ύφος του επερχόμενου μοντέλου.

Αυτό που μάλλον διακρίνεται από τις δύο φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda είναι πως δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση στο design του νέου Kodiaq. Η νέα γενιά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εξέλιξη της προηγούμενης με τις ίδιες ή παρεμφερείς αναλογίες και παρόμοια χαρακτηριστικά τα οποία θα συμπληρώνονται και από στοιχεία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της εταιρίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο Skoda Kodiaq θα συνεχίσει να ποντάρει στην πρακτικότητα, την εργονομία, την ευχρηστία και την ευρυχωρία για τις οποίες διέπρεψε ο προκάτοχος του και δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να… σνομπάρει. Επομένως η φιλοσοφία του σχεδιασμού του βασίζεται σε αρετές όπως αυτές που προαναφέραμε, αυτές που καθιέρωσαν το μοντέλο στην κατηγορία του.

Να σημειώσουμε ότι το νέο Skoda Kodiaq θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Kvasiny, όπου κατασκευάζονται τα Karoq και Superb αν και το τελευταίο θα… μετακομίσει στην Bratislava για την επόμενη γενιά του ώστε να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο για τα Karoq και Kodiaq. Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα της νέας γενιάς, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες αλλά μπορούμε να υποθέσουμε με αρκετή ασφάλεια ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει γνωστούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, κατά κύριο λόγο εξηλεκτρισμένους, καθώς και μία plug-in υβριδική έκδοση που θα παράγεται στην ίδια γραμμή με τις υπόλοιπες θερμικές. Αυτά προς το παρόν αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε στο θέμα όταν η Skoda νιώσει έτοιμη να γίνει πιο τολμηρή με τα teaser της – γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα teasers μέχρι την επίσημη πρεμιέρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό