12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το νέο Range Rover Sport SV έχει 635 ίππους

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρεμιέρα εν όψει των μοντέλων του 2024 για την κορυφαία έκδοση του Range Rover Sport, την SV.
H οποία ξεχωρίζει από την πιο δυναμική της εμφάνιση χάρη στο «κιτ» SV που περιλαμβάνει διαφορετικό προφυλακτήρα και μαρσπιέ, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και προαιρετικά ζάντες μέχρι και 23 ιντσών.

Οι τελευταίες είναι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα, υλικό που χρησιμοποιείται και σε άλλα σημεία του αμαξώματος και για πρώτη φορά σε Rane Rover και στα φρένα.
Ο κινητήρας του SV είναι ο bi-turbo των 4.400 κυβικών της BMW που αποδίδει 635 ίππους και 750 Nm, που στο πρόγραμμα Dynamic Launch γίνονται 800. Το 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται, παρά το μεγάλο βάρος των 2.500 κιλών, σε 3,6 δεύτερα και η τελική φτάνει τα 290.

Αν ο οδηγός πατήσει το μπουτόν SV mode όλες οι ρυθμίσεις (σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση, κιβώτιο) γίνονται ακόμα πιο σπορ, ενώ μειώνεται και η απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά.
Το εσωτερικό είναι φυσικά πολυτελέστατο, ενώ ξεχωρίζουν τα καθίσματα BASS (Body and Soul Seats) που συντονίζουν και δονούνται ανάλογα με τη μουσική που αναπαράγεται από το ηχοσύστημα Meridian των 2.430 Watt και των 29 ηχείων.

Αν ενδιαφέρεστε για ένα Ranger Rover Sport SV σημειώστε πως τα μόνα διαθέσιμα -τα υπόλοιπα έχουν ήδη πουληθεί- είναι αυτά της φουλ εξτρά έκδοσης Edition One που στη Μεγάλη Βρετανία κοστίζει 171.460 λίρες (σχεδόν 200.000 ευρώ).
Για το μέλλον πάντως λέγεται πως ετοιμάζεται μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση SVR που θα φτάνει ή και θα ξεπερνά τους 650 ίππους προκειμένου να ανταγωνίζεται άμεσα την ανανεωμένη Porsche Cayenne Turbo GT.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό