19.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το νέο Peugeot i-Cockpit με κυρτή οθόνη 21 ιντσών!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα έκδοση του πανοραμικού i-Cockpit της Peugeot θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην επόμενη γενιά του 3008, που θα πάρει τη μορφή ενός ολοκαίνουριου και αμιγώς ηλεκτρικού fastback SUV τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά η γαλλική εταιρία μας επιτρέπει μία πρώτη ματιά παρουσιάζοντας όχι μονάχα την εντυπωσιακή κυρτή οθόνη 21 ιντσών που αποτελεί τον πυρήνα του εσωτερικού αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που την συνοδεύουν.

Η φιλοδοξία της Peugeot είναι να… εφεύρει ξανά τα θεμελιώδη στοιχεία και με αυτόν τον τρόπο να κάνει το πανοραμικό i-Cockpit μία μοναδική πρόταση στην αγορά. Μία πρόταση που θα παρέχει στους επιβάτες ακόμα περισσότερη ευχαρίστηση, ασφάλεια, άνεση και ευημερία. Για περισσότερα από 10 χρόνια με περίπου 10 εκατομμύρια πωλήσεις, οι διάφορες γενιές του i-Cockpit έκαναν ακριβώς αυτό, συμπεριλαμβάνοντας τις τελευταίες τεχνολογίες που ήταν διαθέσιμες: ψηφιακό πίνακα οργάνων, ασύρματη συνδεσιμότητα, φωνητικές εντολές, τρισδιάστατα εφέ, ρυθμιζόμενα i-Toggles κ.ά. Η νέα γενιά της καμπίνας της εταιρίας, το Νέο Peugeot πανοραμικό i-Cockpit όπως ονομάζεται, ανεβάζει τον πήχη και μεταμορφώνει την εμπειρία οδήγησης!

Οι ομάδες της Peugeot αποφάσισαν να συνδυάσουν δύο από τα τρία θεμελιώδη στοιχεία του i-Cockpit σε μία μονάδα: το head-up display και την μεγάλη, κεντρική οθόνη αφής. Αυτά τα δύο “συγκατοικούν” σε μία κυρτή, πανοραμική οθόνη που μετράει 21 ίντσες και εκτείνεται από το αριστερό άκρο του ταμπλό έως την κεντρική κονσόλα και χάρη στον τρόπο με τον οποίο στερεώνεται αλλά και τον ατμοσφαιρικό LED φωτισμό της καμπίνας, μοιάζει να… επιπλέει πάνω από το ταμπλό. Η μεγάλη οθόνη έχει τοποθετηθεί με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εργονομία και έχει ελαφριά κλίση προς τον οδηγό παραμένοντας προσβάσιμη και από τον συνοδηγό. Στο αριστερό μέρος της ο πίνακας οργάνων παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την οδήγηση (ταχύτητα, ισχύς, ροή ενέργειας κ.ά.) ενώ στο δεξί, το μέρος που είναι αφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ρύθμιση συστημάτων όπως ο κλιματισμός, η δορυφορική πλοήγηση, ο ήχος κλπ.

Στο κέντρο του ταμπλό φιλοξενούνται και τα i-Toggles, μία σειρά πλήρως ρυθμιζόμενων χειριστηρίων αφής που μπορούν να προγραμματιστούν από τον ιδιοκτήτη ώστε να παρέχουν ταχεία πρόσβαση σε 10 από τις αγαπημένες του λειτουργίες, είτε αυτή είναι μία επαφή στο τηλέφωνο, είτε η έναρξη πλοήγησης σε έναν προορισμό που επισκέπτεται συχνά, είτε η ενεργοποίηση του ραδιοφώνου στον αγαπημένο του σταθμό κ.ο.κ. Στην κεντρική κονσόλα δε, οι διαθέσιμοι αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα ή την ασύρματη φόρτιση ενός smartphone έχουν αυξηθεί με την μετατόπιση του επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο στο ταμπλό, εκ των δεξιών του τιμονιού και ακριβώς δίπλα από το stop/start κουμπί.

Ένα ακόμα θεμελιώδες στοιχείο της καμπίνας, ίσως το σημαντικότερο όλων είναι βεβαίως τ τιμόνι και για το νέο i-Cockpit ακόμα και αυτό έχει αλλάξει. Παραμένει compact αλλά είναι ακόμα πιο μοντέρνο με το κεντρικό “μαξιλαράκι” μικρότερο και πιο απομονωμένο από τις ακτίνες, νέα και πιο εργονομικά χειριστήρια που παρέχουν πιο σαφή ανάδραση αναγνωρίζοντας τα δάχτυλα του οδηγού αλλά χωρίς να ενεργοποιούνται αν δεν πατηθούν και δύο νέα, κομψά χειριστήρια πίσω από το τιμόνι. Επιπλέον όλων αυτών αξίζει να αναφέρουμε την αυξημένη ποιότητα στην τελευταία εκδοχή του i-Cockpit όπως αυτή εκφράζεται μέσω του ατμοσφαιρικού φωτισμού, των διακοσμητικών από αυθεντικό αλουμίνιο και τα νέα, μοναδικά υλικά. Για άλλη μία φορά η Peugeot ξεπέρασε τον εαυτό της και ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα παρουσιαστεί το νέο πανοραμικό i-Cockpit στο επίσης νέο 3008!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό