28.4 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Το νέο Old Trafford θα εισφέρει 8,7 δις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται να έχει όλο και μεγαλύτερη πρόθεση να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο 100.000 θέσεων στην περιοχή του Old Trafford. Κατά συνέπεια, η υφιστάμενη εγκατάσταση προορίζεται για κατεδάφιση, κατά πάσα πιθανότητα μερική.

Ακριβώς με αυτή την προοπτική, ο αγγλικός σύλλογος δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του μια οικονομική έκθεση που ανατέθηκε στην Oxford Economics για να διερευνήσει τα οφέλη ενός γηπέδου παγκόσμιας κλάσης 100.000 θέσεων, πράγματι, ως μέρος της αναγέννησης του Trafford Park.

Μεταξύ άλλων, η κατασκευή ενός νέου γηπέδου για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να συνεισφέρει επιπλέον 7,3 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως (με τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες, 8,7 δισεκατομμύρια ευρώ) στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι το έργο αυτό θα επιτρέψει τη δημιουργία 92.000 νέων θέσεων εργασίας, την κατασκευή πάνω από 17.000 νέων κατοικιών και την προσέλκυση επιπλέον 1,8 εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως.

«Τα αρχικά αποτελέσματα βασίζονται σε μια σειρά πιθανών ευκαιριών ανάπτυξης στην περιοχή του, συμπεριλαμβανομένου ενός γηπέδου παγκόσμιας κλάσης 100.000 θέσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

«Επίσης, θα εισφέρει σε νέες εξελίξεις μικτής χρήσης γύρω από το στάδιο και την παρακείμενη περιοχή Trafford Wharfside προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, θα προσελκύσει νέους κατοίκους, θα αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης και θα κάνει την περιοχή ζωντανό προορισμό για επισκέπτες από το Μάντσεστερ, το Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο».

Η Foster + Partners, η αρχιτεκτονική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την περιοχή του σταδίου, βοήθησε στη διαμόρφωση προτάσεων για την καλύτερη χρήση της γης γύρω από την εγκατάσταση, με στόχο την αναγέννηση της περιοχής και τη μετατροπή της σε ισχυρό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης, επικεντρωμένη σε μια πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στον αθλητισμό, την κατοικία, την ψυχαγωγία, τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση.

Εκτός από αυτά, θα υπάρξουν ευκαιρίες για να ξεκλειδωθούν περαιτέρω σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που σχετίζονται με πιθανές αλλαγές στη σιδηροδρομική υποδομή γύρω από το Old Trafford.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό