33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το νέο Lexus TX είναι το νέο 7-θέσιο SUV για την Β. Αμερική

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρουσιάσεων συνέχεια για την Lexus η οποία μετά το… ευρωπαϊκό LBX και το παγκόσμιο GX, αποκαλύπτει το αμερικανικό TX. Το νέο 6-θέσιο ή 7-θέσιο SUV έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί ειδικά για την αγορά της Β. Αμερικής προσφέροντας μία λύση για την αναπτυσσόμενη κατηγορία των ευρύχωρων SUV με τρεις σειρές καθισμάτων και παρέχοντας στους τυχερούς που θα το αποκτήσουν πολυτέλεια, άνεση, τεχνολογία και άφθονους χώρους για ολόκληρη την οικογένεια.

Παρά το μέγεθος του, το Lexus TX είναι ένα αρκετά κομψό όχημα με λιτές γραμμές και αρκετά διακριτικό design. Στο εμπρός μέρος για παράδειγμα, η χαρακτηριστική spindle γρίλια είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος και έτσι ενσωματώνεται αρμονικά ενώ τα λεπτά φωτιστικά σώματα και το καπό με το φουσκωμένο κεντρικό τμήμα δημιουργούν μία δυναμική εικόνα που συμπληρώνεται από τις ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών (για τις περισσότερες εκδόσεις).

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην καμπίνα. Δεν υπάρχουν υπερβολές και εξεζητημένες λύσεις. Υπάρχει μία μεγάλη οθόνη 12.3 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που προσφέρει και ασύρματη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto ενώ υπάρχει και ένα σύστημα head-up display. Αυτοί που αναζητούν κάτι περισσότερο όσον αφορά στο ηχοσύστημα, προσφέρεται προαιρετικά ένα σύστημα 21 ηχείων της Mark Levinson ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στην καμπίνα υπάρχουν 7 θύρες φόρτισης και 3 υποδοχές παροχής ρεύματος. Στην δεύτερη σειρά καθισμάτων οι πελάτες έχουν την επιλογή ανάμεσα σε μεμονωμένα καθίσματα (οπότε το TX μπορεί να φιλοξενήσει 6 επιβάτες) ή τον κλασικό αναδιπλούμενο πάγκο (οπότε το TX γίνεται 7-θέσιο) ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και την ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Lexus Safety System +.

Μηχανικά, το νέο μεγάλο Lexus χρησιμοποιεί την GA-K αρχιτεκτονική που βρίσκουμε και στο Toyota Grand Highlander και είναι διαθέσιμο με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα: Το TX 350 εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.4 λίτρων ο οποίος παράγει 275 ίππους και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο, το TX 500h που έχει τον ίδιο κινητήρα αλλά σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα με αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης στα 366 άλογα και το TX 550h+ που κινείται χάρη σε έναν plug-in υβριδικό V6 κινητήρα 3.5 λίτρων. Οι δύο τελευταίες εκδόσεις συνδυάζονται αποκλειστικά με το DIRECT4 σύστημα τετρακίνησης της Lexus και η τελευταία ειδικότερα, έχει την δυνατότητα κίνησης για 53 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι το Lexus TX θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στην Indiana των Η.Π.Α. και προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για άλλες αγορές πέραν αυτής της Β. Αμερικής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό