24.6 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Το νέο Leapmotor B10 είναι και ηλεκτρικό και με range extender

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Leapmotor, σε συνεργασία με τη Stellantis, παρουσίασε το νέο compact SUV της, το B10, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024.

Το B10 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στα τέλη του 2025 και σε δύο εκδόσεις: μία πλήρως ηλεκτρική και μία με range extender, που θα είναι ένας κινητήρας βενζίνης 1.500 κυβικών. Ο οποίος θα απαλλάσσει τους οδηγούς από το άγχος της αυτονομίας.

Τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του B10 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Το σίγουρο είναι πως βασίζεται στην πλατφόρμα LEAP 3.5 της Leapmotor, η οποία ενσωματώνει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, προσαρμόσιμα ψηφιακά ταμπλό και έξυπνη συνδεσιμότητα.

Σχεδιαστικά, το SUV υιοθετεί απλές και κομψές γραμμές, με κρυφές χειρολαβές και λεπτές φωτεινές λωρίδες στα άκρα του αμαξώματος, αντλώντας επιρροές από το μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρείας, το C10.

Η Leapmotor έχει ήδη παρουσία στην Ευρώπη, με περισσότερους από 200 αντιπροσώπους σε 13 χώρες, και στοχεύει να αυξήσει τα σημεία πώλησης σε 500 μέχρι το 2025. Η επιτυχία της στην ευρωπαϊκή αγορά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία της με τη Stellantis, η οποία προσφέρει υποστήριξη στη διανομή και τις υπηρεσίες για την είσοδο της Leapmotor στην αγορά.

Με σχέδια να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια, η Leapmotor επιδεικνύει τις φιλοδοξίες της για δυναμική επέκταση. Ωστόσο, η επιτυχία της θα κριθεί από το κατά πόσο μπορεί να ξεχωρίσει σε μια ήδη κορεσμένη αγορά ηλεκτρικών SUV, όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και οι απαιτήσεις των καταναλωτών υψηλές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό