26.9 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Το νέο Kia EV3 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Βασισμένο στη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» το μήκους 4,30 μέτρων Kia EV3, θέλει να μπει δυναμικά στη συγκεκριμένη κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Η εμφάνισή του ακολουθεί τη σχεδιαστική λογική «Opposites United» και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η μάσκα «Tiger Face» και τα φωτιστικά σώματα «Star Map» που ενισχύουν τον μοντέρνο του χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν άνετοι χώροι για έως και 5 επιβάτες ενώ οπτικά την παράσταση κλέβει μια οθόνη με διαγώνιο σχεδόν 30 ιντσών, που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων, το σύστημα infotainment καθώς και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού. Μάλιστα το infotainment διαθέτει και το σύστημα AI Assistant της Kia, με δυνατότητα φωνητικών εντολών και έξυπνων λειτουργιών, ενώ προσφέρει και δυνατότητες ψυχαγωγίας, όπως streaming και arcade παιχνίδια.

Το παρόν δίνει και ένα πλήρες ADAS (Advanced Driving Assistance Systems- Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδήγησης), το eDTVC βελτιώνει την ασφάλεια και τη σταθερότητα, ενώ στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα υλικά.

Το EV3 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP και είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: τη Standard με μπαταρία 58,3 kWh και αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα και τη Long Range με μπαταρία 81,4 kWh και αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα.

Και στις δύο ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δεύτερα, ενώ σε ταχυφορτιστή DC από το 10 ώς το 80% της ενεργειακής χωρητικότητας της μπαταρίας απαιτούνται μόλις 31 λεπτά.

Οι τιμές του EV3, με την κρατική επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» ξεκινούν από τις 29.990 ευρώ για την έκδοση Standard Range και φτάνουν έως τις 36.990 ευρώ για την κορυφαία έκδοση GT-Line Long Range.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό