14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το νέο Ford Tourneo βασίζεται στο VW Caddy

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρεμιέρα για τη νέα γενιά του Tourneo της Ford που θα είναι διαθέσιμο από την ερχόμενη άνοιξη τόσο σε επαγγελματικές όσο και σε επιβατικές εκδόσεις (Connect). Με το Tourneo ουσιαστικά ξεκινά και η συνεργασία της Ford με την VW στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων και των παραλλαγών τους, μιας και η βάση του είναι το Caddy της τελευταίας.

Φυσικά η εξωτερική εμφάνιση του Tourneo διαφοροποιείται κυρίως στο εμπρός μέρος -τα προφίλ είναι πανομοιότυπα- που είναι προσαρμοσμένο. στα δεδομένα και την οικογενειακή εικόνα της Ford.

Οι διαφορές στο πίσω μέρος είναι πιο λίγες, ενώ κάτω από το αμάξωμα το πλαίσιο είναι το MQB του ομίλου της Volkswagen.
Από την τελευταία και το Caddy προέρχεται και το ταμπλό, η οθόνη του συστήματος infotainment του οποίου είναι από 8,0 έως και 10,0 ίντσες, ενώ προαιρετικά υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο έως και 10,25 ίντσες.

Για την πρόσβαση στο εσωτερικό της επιβατικής έκδοσης Connect, με τις θέσεις έως και για 7, υπάρχουν δύο πίσω συρόμενες πόρτες, ενώ αν αφαιρεθούν τα καθίσματα της 2ης και της 3ης σειράς προκύπτει ένας χώρος φόρτωσης 2,6 κυβικών μέτρων στη στάνταρ έκδοση και 3,1 σε αυτή με το επιμηκυμένο μεταξόνιο. Επίσης η δυνατότητα αναδίπλωσης της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού αυξάνει το ωφέλιμο μήκος στα 3,0 μέτρα.

Από κει και πέρα είναι διαθέσιμα όλα τα συστήματα υποβοήθησης, ενώ η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον EcoBoost των 1.500 κυβικών και των 114 ίππων καθώς και δύο εκδόσεις του δίλιτρου diesel EcoBlue με 112 (280 Nm) και 122 ίππους (320 Nm) αντίστοιχα. Το στάνταρ κιβώτιο είναι ένα χειροκίνητο με έξι σχέσεις ενώ προαιρετικά υπάρχει και το αυτόματο κιβώτιο Powershift με εφτά σχέσεις.

 
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό