29.7 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Το νέο Citroen C5 Aircross θα… αναγεννηθεί (και) ως ηλεκτρικό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να μην του φαίνεται καθώς το design του Citroen C5 Aircross παραμένει ελκυστικό και μοντέρνο αλλά το γαλλικό SUV πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από σχεδόν 6 χρόνια. Έκτοτε έχει ανανεωθεί φυσικά αλλά 6 χρόνια με τον ρυθμό που καλπάζει η τεχνολογία δεν είναι ένα καθόλου αμελητέο χρονικό διάστημα οπότε η Citroen έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος για τον διάδοχο του μοντέλου που αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του 2025. Η μεγαλύτερη αλλαγή και η μεγαλύτερη αναβάθμιση από την οποία θα επωφεληθεί το C5 Aircross στην δεύτερη γενιά του θα είναι η μετάβαση στην ευέλικτη STLA Medium αρχιτεκτονική που έχουμε δει ήδη να χρησιμοποιείται τόσο από το Peugeot 3008 όσο και από το Opel Grandland.
Αυτή, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο επικεφαλής της γαλλικής μάρκας, Thierry Koskas, θα επιτρέψει στη Citroen να προσφέρει για πρώτη φορά το C5 Aircross (και) με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με τις πληροφορίες να αναφέρουμε ότι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει είτε έναν, είτε δύο ηλεκτροκινητήρες με την δεύτερη εκδοχή να προσφέρει εκτός από υψηλότερη ιπποδύναμη και δυνατότητες τετρακίνησης ενώ στον τομέα της αποθήκευσης της ενέργειας, η γαλλική εταιρία θα έχει στη διάθεση της δύο μπαταρίες με την πρώτη να έχει χωρητικότητα 73 kWh και την άλλη 98 kWh, με την τελευταία να παρέχει αυτονομία που δεν αποκλείεται να αγγίζει ή να ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα. Η Citroen αναγνωρίζει όμως την ανάγκη για επιπλέον επιλογές και εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της STLA Medium πλατφόρμας θα εμπλουτίσει την γκάμα της νέας γενιάς τόσο με υβριδικά, όσο απ’ ότι μαθαίνουμε και με plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα. Με αυτόν τον τρόπο θα καλύψει όλες τις βάσεις και τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού σε οποιαδήποτε αγορά και αν βρίσκεται, ανεξαρτήτως του επιπέδου της ηλεκτροκίνησης εκεί.

Όσον αφορά στο design, η λογική λέει ότι το νέο C5 Aircross θα υιοθετήσει την τελευταία εκδοχή της σχεδιαστικής ταυτότητας της Citroen με περισσότερες γωνίες και πιο… τετραγωνισμένο στιλ ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και το νέο λογότυπο της εταιρίας. Πριν φτάσουμε στο σημείο να δούμε τη νέα γενιά του Citroen C5 Aircross όμως, θα πρέπει να περάσουμε από τον μικρό αδερφό του καθώς μέσα στο 2024, αν πρέπει να υποθέσουμε θα λέγαμε γύρω στα τέλη του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, η γαλλική μάρκα θα παρουσιάσει το νέο C4 που αναμένεται εξίσου συναρπαστικό όχι μόνο επειδή είναι νέο αλλά επειδή θα εστιάζει στην πρακτικότητα, την ευελιξία και την ευχρηστία και θα τα προσφέρει όλα αυτά σε μία προσιτή τιμή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό