26.8 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Το νέο BYD Sealion 7 τοποθετείται απέναντι στο Tesla Model Y

Ειδήσεις Ελλάδα

Το BYD Sealion 7, το νέο μεσαίο SUV της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάστηκε επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνίζεται άμεσα το Tesla Model Y. Αυτός είναι και ο λόγος που ο σχεδιασμός του έχει προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών και που φυσικά ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής.

Το Sealion 7 είναι ένα από τα έξι νέα μοντέλα που θα λανσάρει η BYD στην Ευρώπη μέχρι το 2025, εκ των οποίων τα τρία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα άλλα τρία plug-in υβριδικά (PHEV).

Το κινεζικό SUV διακρίνεται για τις μπαταρίες του τεχνολογία Blade Battery, που προσφέρει αυξημένη ασφάλεια και χωρητικότητα, ενώ καταλαμβάνει λιγότερο χώρο σε σύγκριση με τις παραδοσιακές, επιτρέποντας καλύτερη αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου.

Η παραγωγή του Sealion 7 θα πραγματοποιηθεί στο νέο εργοστάσιο της BYD στην Ουγγαρία, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2025. Η τοπική παραγωγή θα μειώσει τους πρόσθετους δασμούς 17% που επιβάλλονται στα κινεζικά οχήματα.

Το Sealion 7 ανήκει στην Ocean Series της BYD και έτσι η σχεδίασή του χαρακτηρίζεται από τις ρευστές γραμμές και από το χαρακτηριστικό μοτίβο «Χ» του εμπρός του μέρους.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το προφίλ του, ενώ η χαμηλή οροφή και η αεροτομή τύπου ducktail προσδίδουν σπορ χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό, το Sealion 7 διαθέτει άνετους χώρους, χάρη στο μήκος του των 4,83 μέτρων και του μεταξονίου των 2.930 χιλιοστών, πλήρη εξοπλισμό και ποιοτικά υλικά για το διάκοσμο.

Το Sealion 7 βασίζεται στην πλατφόρμα e-Platform 3.0 EVO της BYD και εξοπλίζεται με την τεχνολογία Cell-to-Body (CTB), που ενσωματώνει τη μπαταρία στη δομή του αμαξώματος, βελτιώνοντας τη στρεπτική ακαμψία και μειώνοντας το κέντρο βάρους. Επίσης η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και αυτονομία.

Η ισχυρότερη έκδοση του Sealion 7 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, προσφέροντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 523 ίππους, ενώ η μπαταρία Blade των 82,5 kWh προσφέρει αυτονομία έως 550 χιλιόμετρα.

Η ταχυφόρτιση του Sealion 7 γίνεται με ισχύ έως και 230 kW.

Η τιμή του BYD Sealion 7 εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τις 52.000 ευρώ και οι  πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται πριν από το τέλος του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό