16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το νέο φανάρι που επιβραβεύει την ασφαλή οδήγηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλοί οδηγοί που πλησιάζουν σε μια σχολική ζώνη είτε επιβραδύνουν ελαφρώς είτε διατηρούν την τρέχουσα ταχύτητά τους. Η καναδική πόλη Brossard, που βρίσκεται έξω από το Μόντρεαλ, επινόησε έναν τρόπο για να ενθαρρύνει τους οδηγούς να μειώσουν την ταχύτητά τους χρησιμοποιώντας ένα νέο φανάρι.
Γνωστό ως FRED που σημαίνει “εκπαιδευτικό φανάρι περιορισμού της κυκλοφορίας”, το φανάρι παραμένει κόκκινο αλλά γίνεται πράσινο όταν διαπιστώνει ότι η ταχύτητα ενός οχήματος που πλησιάζει είναι κάτω από το όριο.
Εάν ένα όχημα πλησιάζει πάνω από το όριο ταχύτητας, το φως παραμένει κόκκινο, αναγκάζοντας τον οδηγό να επιβραδύνει ή και να σταματήσει.
Αυτός ο τύπος φωτεινού σηματοδότη χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιες χώρες στην Ευρώπη και βοηθά σημαντικά στην μείωση των ατυχημάτων όχι μόνο κοντά σε σχολεία αλλά και σε σημεία πόλεων που πρέπει να διατηρηθεί χαμηλά η ταχύτητα.
Όπως λένει οι ειδικοί, εκεί που υπερτερεί το συγκεκριμένο φανάρει είναι ότι επιβραβεύει την καλή οδηγική συμπεριφορά και μάλιστα άμεσα. Δεν είναι κάμερα που καταγράφει την υπερβολική ταχύτητα ούτε φέρνει πρόστιμα.
Ήδη υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ενός μεγαλύτερου δικτύου τέτοιων φαναριών σε μεγάλες πόλεις έτσι ώστε να μειωθεί η αντικοινωνική συμπεριφορά και η υπερβολική ταχύτητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό