30.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Το νέο φάρμακο που δίνει ελπίδες – Τι προβληματίζει τους επιστήμονες

Ειδήσεις Ελλάδα

Bελτίωση της κατάστασης τους παρουσίασαν ασθενείς θετικοί στον νέο κορονοϊό, μετά από δεκαήμερη θεραπεία με το υπό δοκιμή φάρμακο ρεμδεσιβίρη (remdesivir), .

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε 61 ασθενείς (οι 30 ήσαν διασωλημένοι) σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά και Ιαπωνία, δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (10/04) στο New England Journal of Medicine και χαρακτηρίσθηκε «ελπιδοφόρα» από τους ερευνητές καθώς περίπου τα δύο τρίτα των ασθενών με σοβαρή λοίμωξη Co-19 εμφάνισαν βελτίωση της κατάστασης τους μετά τη θεραπεία τους επί δέκα μέρες με το υπό δοκιμή φάρμακο ρεμδεσιβίρη (remdesivir) της εταιρείας Gilead Sciences.

Σύμφωνα με το Reuters, η μελέτη δεν συμπεριέλαβε ομάδα ελέγχου για λόγους σύγκρισης και δεν ήταν διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη, αλλά απλώς μελέτη παρατήρησης. Επίσης, ο αριθμός των ασθενών ήταν μικρός, όπως και ο χρόνος παρακολούθησης τους.

Η δόση του remdesivir ήταν 200 mg την πρώτη μέρα και 100 mg ημερησίως τις υπόλοιπες εννέα μέρες. Από τους ασθενείς, οι 36 (68%) εμφάνισαν βελτίωση και μεταξύ αυτών οι 17 από τους 30 που βρίσκονταν διασωληνωμένοι. Στο διάστημα της μελέτης 25 ασθενείς πήραν εξιτήριο, ενώ επτά πέθαναν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό