16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το νέο ρομπότ της Boston Dynamics ως λύση για τις αποθήκες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Boston Dynamics αφήνει για λίγο στην άκρη τα ανθρωποειδή ρομπότ και τους “σκύλους” που μπορούν να κινηθούν σε δύσβατες περιοχές, για να παρουσιάσει την τελευταία της δημιουργία που ομολογουμένως είναι πιο πιθανό να της αποφέρει κέρδη στο κοντινό μέλλον.

Ο λόγος για το Stretch, ένα ρομπότ που προορίζεται να εργαστεί σε αποθήκες. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Boston Dynamics, κ. Michael Perry, το Stretch είναι το πρώτο ρομπότ που κατασκευάζουν έχοντας λάβει υπόψιν τους τα αιτήματα διαφόρων εταιρειών απ’ όλο τον κόσμο.

Σχεδόν σε όλο τον κόσμο, μία από τις πιο δύσκολες και δυσάρεστες δουλειές είναι το ξεφόρτωμα σε μια αποθήκη και εδώ έρχεται να δώσει τη λύση το Stretch. Το νέο ρομπότ μπορεί να σηκώνει κουτιά βάρους έως 23kg με ρυθμό 800 κουτιά/ώρα και να λειτουργεί ασταμάτητα για 16 ώρες χωρίς να χρειάζεται φόρτιση.

Το Stretch διαθέτει μια μικρή βάση με ρόδες που του επιτρέπει να κινείται σε περιορισμένο χώρο, επομένως, δεν χρειάζεται να ρυθμιστεί ξεχωριστά για κάθε διαφορετική αποθήκη. Διαθέτει έναν πτυσσόμενο βραχίονα με έξυπνο γάντζο που είναι εξοπλισμένος με προηγμένους αισθητήρες και κάμερες, έτσι ώστε να αναγνωρίζει και να μπορεί να διαχειριστεί μια μεγάλη γκάμα κιβωτίων διαφορετικού τύπου.

Δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του, αλλά σίγουρα θα ενδιαφέρει πολλές εταιρείες παγκοσμίως. Καιρός να αρχίσει η απόσβεση μετά από τόσα χρόνια επενδύσεων και διαδοχικών εξαγορών για τη Boston Dynamics…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό