23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το νέο πρότυπο για φόρτιση σε ισχύ 240W

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τον οργανισμό το περιμέναμε, από τη Google μας ήρθε η είδηση. Ο μηχανικός της εταιρείας, κ. Benson Leung, αποκάλυψε ότι εδώ και δύο χρόνια αναπτύσσεται μια νέα εκδοχή του πρωτοκόλλου USB-C 2.1, η οποία θα επιτρέψει στις συμβατές USB-PD συσκευές να προσφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ για την τροφοδοσία-φόρτιση.

Συγκεκριμένα, το USB-C 2.1 EPR (Extended Power Range) ανεβάζει την μέγιστη τάση στα 48V/5A έτσι ώστε να προσφέρει ισχύ 240W, ενώ η υπάρχουσα τεχνολογία USB-PD φτάνει έως τα 20V/5A για ισχύ 100W. Είναι σαφέστατα μια μεγάλη αύξηση που θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο τους χρόνους φόρτισης για τα laptops, αλλά θα υποστηρίζεται μόνο από τα ανάλογα καλώδια.

Όπως και να ‘χει, το νέο πρότυπο αναμένεται ότι θα λανσαριστεί μέσα στο 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό