22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το «νέο ναυάγιο» του Ιονίου που τραβάει τα βλέμματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα γνωστά και άγνωστα ναυάγια της χώρας

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τις λέξεις ναυάγιο και Ιόνιο είναι φυσικά το περίφημο και διάσημο σε όλο τον κόσμο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Ένα ναυάγιο που συνέβη πριν πολλά χρονιά και έδωσε το όνομά του στην πανέμορφη και διάσημη πλέον παραλία του νησιού με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά.

Εκτός από αυτό όμως, υπάρχει πλέον ακόμη ένα ναυάγιο, σε ένα άλλο νησί του Ιονίου και συγκεκριμένα στη Λευκάδα. Οι εικόνες από ψηλά, που θα δεις παρακάτω, είναι καθηλωτικές. Το ναυάγιο της Λευκάδας βρίσκεται εκεί μόλις από τον Δεκέμβριο του 2021 και όπως φαίνεται κρύβει πίσω του τη δική του θλιβερή ιστορία.

Το ιδιαίτερο και καινούριο αυτό ναυάγιο του Ιονίου το οποίο βρίσκεται στη Λευκάδα είναι στην πραγματικότητα μια παλιά και σκουριασμένη μηχανότρατα. Οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον προέρχεται από την Τυνησία και μπορείς να το δεις αραγμένο πλέον στην παραλία Γάιδαρος στο Καλαμίτσι. Από τη μέρα που βρέθηκε στη συγκεκριμένη παραλία, δηλαδή στις 10 Δεκεμβρίου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν στο σημείο για να το δουν και να το φωτογραφίσουν.

Είναι πολύ πιθανόν το συγκεκριμένο ναυάγιο να κρύβει μια θλιβερή ιστορία καθώς λέγεται πρόκειται για «δουλεμπορικό», που μετέφερε μετανάστες από την βόρεια Αφρική και την Τυνησία προς στην Ιταλία.

Ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση γι’ αυτό. Αυτό που αρκετοί συζητούν τώρα στη Λευκάδα είναι αν ενδεχομένως αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης όπως το ναυάγιο της Ζακύνθου και μήπως τελικά δε θα πρέπει να απομακρυνθεί από την παραλία στην οποία ξεβράστηκε. Ήδη, όπως φαίνεται υπάρχει ενδιαφέρον από κόσμο που θέλει να το δει και να το φωτογραφίσει, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Τα γνωστά και άγνωστα ναυάγια της Ελλάδας

Εκτός από το περίφημο Ναυάγιο της Ζακύνθου, η Ελλάδα διαθέτει κι άλλα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά ναυάγια. Όπως για παράδειγμα είναι ο «Τιτανικός της Ελλάδας»: Ο Πάτροκλος δίπλα στην Αθήνα ή το ναυάγιο της Ελλάδας που παρόμοιό του υπάρχει μόνο ένα στον κόσμο. Εξίσου εντυπωσιακό και το «Κόκκινο Ναυάγιο» της Λακωνίας αλλά και το Ναυάγιο Δημήτριος, το πλοίο φάντασμα που καθηλώνει τους περαστικούς. Αυτό για το οποίο ενδεχομένως να μην έχεις ακούσει ποτέ αν και είναι δίπλα σου είναι το ναυάγιο – «αξιοθέατο» που βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα.

Το νέο ναυάγιο στη Λευκάδα ενδεχομένως να αποτελέσει τελικά ένα νέο αξιοθέατο πράγμα που θα φανεί σύντομα…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό