15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Το νέο Μινιόν παίρνει την τελική μορφή του – Πότε θα είναι έτοιμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Έτοιμο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του είναι το νέο Μινιόν. Το εμβληματικό κτίριο στη γωνία των οδών Πατησίων και Δώρου, στο κέντρο της Αθήνας, παίρνει την τελική του μορφή και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους νέους ενοίκους του. 

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Στο ιστορικό πολυκατάστημα δεσπόζει το πορτοκαλί χρώμα, που άλλωστε πάντα ήταν το σήμα-κατατεθέν του. Μέσα στο 2024 το κτίριο αναμένεται να λειτουργήσει ξανά, καθώς οι εργασίες ανακαίνισής του έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί κι έτσι θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, 90 χρόνια από την ανέγερσή του. 

Το νέο Μινιόν θα διαθέτει διαμερίσματα, γραφεία, εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σε ό,τι αφορά τα σπίτια, η εταιρεία Dimand έχει εξασφαλίσει οικοδομική άδεια, βάσει της οποίας, το ένα από τα ακίνητα του συγκροτήματος του «Μινιόν», έκτασης 4.500 τ.μ., θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία 30-40 διαμερισμάτων. Θα είναι υψηλών προδιαγραφών, έκτασης από 60 έως 125 τ.μ., επιπλωμένα.

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Οι κατοικίες θα βρίσκονται στο πλήρως ανακατασκευασμένο και αυτόνομο -φυσικά βιοκλιματικό- κτίριο στις Σατωβριάνδου και Δώρου, σε όλους τους ορόφους, και θα είναι υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Στο συγκρότημα θα αναπτυχθούν επίσης 6.500 τ.μ. γραφείων, 6.500 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων, αλλά και 1.000 τ.μ. χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, δηλαδή εστιατόρια, καφέ, μπαρ, κ.ά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο νέο Μινιόν θα φιλοξενούνται μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα του retail.

Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό