31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Το νέο μικρότερο πιάτο για ταχύτητα έως 100Mbps με το μισό κόστος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Starlink βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία του Starlink Mini. Η SpaceX ενημέρωσε την εφαρμογή της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μαζί με την ενημέρωση ήρθαν μερικές επίσημες εικόνες του νέου δορυφορικού πιάτου, το οποίο θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε επιλεγμένες περιοχές ήδη από τον επόμενο μήνα. Τα πιάτα Starlink παρέχουν δορυφορική συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο, συχνά σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές.

Οι νέες εικόνες αναρτήθηκαν στο X από τον Ουκρανό μηχανικό Oleg Kutkov, μαζί με κάποιες εσωτερικές εικόνες από την πρόσφατη πιστοποίηση του Mini από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών. Σύμφωνα με την εν λόγω πιστοποίηση της FCC, το Starlink Mini φιλοξενεί ένα ενσωματωμένο router που θα υποστηρίζει ζώνες 2,4 και 5GHz μαζί με 802.11ax και 3×3 MIMO. Υπάρχει επίσης θύρα Ethernet για όσους θέλουν να συνδεθούν απευθείας.

Ο Elon Musk απάντησε στο tweet του Kutkov αναφέροντας ότι “μόλις τώρα έστησε (το πιάτο)” και ότι του πήρε περίπου πέντε λεπτά. Ο Musk είπε επίσης ότι το πιάτο μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε ένα σακίδιο πλάτης. Σε ένα επόμενο tweet, ο CEO της SpaceX δημοσίευσε ένα screenshot που δείχνει ταχύτητες λήψης 100 megabit ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητες upload 11,5Mbps και καθυστέρηση (latency) 23ms.

Αυτό σημαίνει ότι το Starlink Mini πιθανότατα θα επιτυγχάνει πιο αργές ταχύτητες από το κανονικού μεγέθους πιάτο. Ωστόσο, τα 100Mbps είναι υπεραρκετά για πολλαπλές 4K streams, βιντεοκλήσεις, φωνητικές συνομιλίες και λήψεις αρχείων. Το online gaming μπορεί να είναι ακόμη και δυνατό, αν η καθυστέρηση παραμένει σταθερή.

Σύμφωνα με τον Musk, το Starlink Mini θα κοστίζει περίπου το μισό από ό,τι η έκδοση πλήρους μεγέθους. Η πλήρης έκδοση κοστίζει €349, επομένως το Mini θα πρέπει να κυμαίνεται κοντά στα €129. Αυτό το καθιστά πολύ πιο προσιτό για τους χρ’ηστες που θέλουν να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα και δεν χρειάζονται δίκτυο πιο γρήγορο από 100Mbps.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό