27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο προτείνει την Lucie Castets για πρωθυπουργό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αριστερός συνασπισμός του Νέου Λαϊκού Μετώπου της Γαλλίας, ο οποίος κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών στο κοινοβούλιο στις εκλογές αυτού του μήνα, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να προτείνει την εκπρόσωπο της συλλογικότητας Nos services publics, Lucie Castets ως υποψήφια πρωθυπουργό στον πρόεδρο Emmanuel Macron.

Σε κοινή δήλωσή τους, τα τέσσερα κόμματα του μετώπου ανέφεραν ότι η Castets είχε εργαστεί για την καταπολέμηση της φορολογικής και οικονομικής απάτης.

Η Λουσί Καστέ είναι 37 ετών, οικονομολόγος, διευθύντρια οικονομικών υποθέσεων στον Δήμο του Παρισιού.

Η Λουσί Καστέ έλαβε το 2013 το πτυχίο από την γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ).

Η πρώτη της συνέντευξη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων(AFP) και μεταδόθηκε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Νέου Λαϊκού Μετώπου, η Λουσί Καστέ δήλωσε ότι επιθυμεί «την κατάργηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος» που αποφάσισε πριν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές η γαλλική κυβέρνηση και ότι, αν οριστεί πρωθυπουργός, στόχος της θα είναι η ενίσχυση του γαλλικού δημόσιου τομέα καθώς και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της χώρας προς προοδευτικότερες κατευθύνσεις.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ενίσχυσης της αγοραστικής ικανότητας των Γάλλων και της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η πρόταση των κομμάτων της αριστεράς δημοσιοποιήθηκε λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη που έχει προγραμματίσει να δώσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό