18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το νέο ηλεκτρικό Crossover της Ford έρχεται στις αρχές του 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Ford μεγαλώνει με το δεύτερο BEV Crossover που αποκαλύφθηκε την Τρίτη 21/3 και θα κατασκευάζεται στην Κολωνία.

Το πλάνο εξηλεκτρισμού της Ford περιλαμβάνει 7 νέα ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα μέχρι το 2024. Η αρχή του συγκεκριμένου πλάνου έγινε σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 με το Explorer.

Το ολοκαίνουριο crossover είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford . Τοποθετείται κάτω από τη Mustang Mach-E, στην κατηγορία “C” και με μήκος περίπου 4,5 m έχει αντίστοιχο μέγεθος με το Kuga.

Ford Explorer Electric Crossover
FORD

Το Explorer βασίζεται σε πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, με την οποία η Ford έχει ήδη συνεργασία σε διάφορα projects, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στην Κολωνία, στο Κέντρο Εξηλεκτρισμού της Ford όπου έχει γίνει συνολική προϊοντική επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εμφανισιακά το Explorer είναι εντυπωσιακό, με καθαρές γραμμές, όμορφα φωτιστικά σώματα και αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν σε άλλα μοντέλα της Αμερικανικής μάρκας.

Ford Explorer Electric Crossover
FORD

Στο εσωτερικό κυριαρχούν επίσης οι λιτές γραμμές και ξεχωρίζουν οι πολλές και πρακτικές θήκες, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 5’’ και η μεγάλη, κινητή οθόνη αφής 15’’ για το σύστημα πολυμέσων SYNC. Οι μεγάλοι χώροι για τους επιβάτες συνδυάζονται με πορτμπαγκάζ 450 λίτρων.

Η γκάμα συστημάτων κίνησης θα περιλαμβάνει τις εξής επιλογές:

Ένας ηλεκτροκινητήρας 170 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς.
Ένας ηλεκτροκινητήρας 286 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς.
Δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 340 ίππων και τετρακίνηση.

Ford Explorer Electric Crossover
FORD

Το Ford Explorer είναι εξοπλισμένο με μπαταρία άγνωστης προς το παρόν χωρητικότητας, που μπορεί όμως να φορτίζει από το 10% στο 80% σε 25’ και – σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση από την εταιρία – αναμένεται να προσφέρει μέση αυτονομία έως και 500 km.

Διαθέσιμο σε δύο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις Explorer και Explorer Premium, το νέο Explorer θα μπορεί να παραγγελθεί από τα τέλη του τρέχοντος έτους, με αναμενόμενη τιμή κάτω από 45.000 ευρώ. Οι κρατήσεις είναι ήδη ανοιχτές στις επίσημες ιστοσελίδες της Ford σε όλη την Ευρώπη και στο www.ford.gr/cars/electric-explorer. Οι παραδόσεις του νέου μοντέλου θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό