26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το νέο βίντεο του υπουργού Οικονομίας στο Tik Tok

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν απολογισμό των όσων έχουν γίνει από το οικονομικό επιτελείο τους τελευταίους 11 μήνες, επιχειρεί με νέο βίντεό του στο Tik Tok ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Το Tik Tok αναδεικνύεται στο νέο αγαπημένο μέσο των Ελλήνων πολιτικών, με τη χρήση του να εκτινάσσεται εν όψει και των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σε μία προσπάθεια να τονωθεί το μάλλον περιορισμένο ενδιαφέρον των νέων για τις κάλπες.

«Τελικά η Ελλάδα έχει γίνει παράδεισος;», ακούγεται να ρωτάει κάποιος τον υπουργό.

«Φυσικά και όχι! Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Δεν υποτιμούμε τα προβλήματα και ειδικά το πρόβλημα της ακρίβειας. Ωστόσο έχουμε υλοποιήσει, μετά τις εκλογές, το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων στην οικονομία», απαντά εκείνος και απαριθμεί:

Αυξήθηκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από αρκετά χρόνια, όπως είχαμε πει.Ανέβηκε το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά.O κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ και ανέβηκε 830 ευρώ, 12 μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό. Το ίδιο και ο μέσος μισθός. Από τα 1.046 ευρώ, 1.258 ευρώ.

Σε ερώτηση για το πώς προχωρούν αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις, σημειώνει:

«Εκεί έχουμε πολύ θετικά νέα.

Κάναμε 10 αποκρατικοποιήσεις μέσα σε 10 μήνες, με έσοδα για το Δημόσιο 7 και πλέον δισ. ευρώ.Στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης είμαστε στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε ποσοστά απορρόφησης.Κι η χώρα ξανακέρδισε την επενδυτική βαθμίδα. Κι αυτό σημαίνει ότι μόνο για την πρώτη δόση του δανεισμού μας φέτος κερδίσαμε σε βάθος 10ετίας 850 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στις τράπεζες, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει  ότι προχώρησε πολύ γρήγορα η αποκρατικοποίησή τους, ενώ ως προς τις προμήθειες, έγινε υποχρεωτικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες το σύστημα IRIS, με τις πολύ χαμηλές ή μηδενικές προμήθειες.Επιλέον ο εξωδικαστικός μηχανισμός επιταχύνθηκε πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες. Έχουμε διπλάσιες αιτήσεις.

Στο φλέγον ζήτημα των της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές, ο υπουργός σχολιάζει:«Μεγάλη ανηφόρα, αλλά τα καταφέραμε. Έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα σχεδόν 300.000 διασυνδέσεις. Και σκεφτείτε, είναι μόνο μια από τις 11 πρωτοβουλίες που υιοθετήσαμε και είναι σε εξέλιξη στη μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής».

«Και να σας πω και κάτι άλλο; Επειδή είμαστε αρμόδιοι για τη δημόσια περιουσία και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στις παραλίες φέτος θα μπει τάξη. Και με το σύστημα καταγγελιών, το ηλεκτρονικό, το myCoast, και με τους ελέγχους που ξεκίνησαν να γίνονται με drones. Κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του. Αυτά που λέμε, τα εννοούμε!», καταλήγει.

@kostis_hatzidakis

11 μήνες αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Υπουργείο Οικονομικών. #tiktokgreece#fypgreece#ellada#greece#politiki#neadimokratia

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis – Kostis Hatzidakis

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό