23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το νέο αφήγημα της Άγκυρας; Οι Τούρκοι στοχοποιούν Λέσβο και Σάμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Οι Τούρκοι στοχοποιούν Λέσβο και Σάμο στα ΜΜΕ. Οι τουρκικοί ισχυρισμοί για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο είναι σήμερα Δευτέρα πρωτοσέλιδο σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό στον απόηχο της εμφάνισης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ και του μηνύματος που έστειλε στον τουρκικό λαό.

Τους φόβους του ότι η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αφήγημα για το μέλλον, εξέφρασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για νησιά υπό κατοχή και προειδοποιεί ότι «θα έρθουμε ένα βράδυ». Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, και άλλοι υπουργοί, αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών με το πρόσχημα της στρατιωτικοποίησης, και έρχεται μετά το υπουργείο Άμυνας με τις αεροφωτογραφίες που υποτίθεται ότι δείχνουν μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο «κάτω από τη μύτη της Τουρκίας». 

Πρόκειται όπως φαίνεται για ένα νέο αφήγημα αναβάθμισης της προκλητικότητας, όπου «αυτοάμυνα» σημαίνει επίθεση τόνισε ο Μανώλης Κωστίδης, ενώ οι τουρκικές εκλογές όλο και πλησιάζουν.

 Οι εν λόγω φωτογραφίες από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρονται να τραβήχθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και να δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και μάλιστα πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που πριν λίγες εβδομάδες έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό