25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το μόρφωμα Κασιδιάρη, ο Άρειος Πάγος και οι εκλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς θα τεθεί εκτός εκλογών η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και τα παράγωγά της, όπως το κόμμα Κασιδιάρη; Τα όσα ειπώθηκαν στο 10ο Συνέδριο Δημοσιολόγων στη Λάρισα δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα.

Στο συνέδριο έδωσαν το παρών δικαστικοί, πολιτικοί, συνταγματολόγοι. Ξεχώρισαν οι παρουσίες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του φερόμενου ως επόμενου υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τι αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» για τις συζητήσεις που έγιναν;

Αφού έγινε λόγος για το μόρφωμα «Έλληνες», του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρει η στήλη, έμαθα και τούτα και σας τα μεταφέρω: Πρώτα θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Κασιδιάρης προσπαθεί, λέγεται, να βρει παράθυρο για να παρακάμψει το νόμο που ορίζει ότι απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές 2023 του επικεφαλής του μορφώματος «Έλληνες».

Υπήρξαν πληροφορίες (χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση εκ μέρους του Κασιδιάρη) ότι, πρόεδρος του κόμματος πρόκειται να αναλάβει ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, που αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από τη δικαστική υπηρεσία.

Ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ο Κασιδιάρης θα προσπαθήσει να κατέλθει στις εκλογές με το δικό του κόμμα , αλλά δεν θα είναι ο ίδιος πρόεδρος. Θα είναι όμως υποψήφιος βουλευτής στην Α Αθηνών. Εάν δεν περάσει το κόμμα του από τον Αρειο Πάγο, τότε στις δεύτερες εκλογές θα συνταχθεί με το κόμμα «Εάν» του κ. Κανελλόπουλου. Το τι θα γίνει ουδείς γνωρίζει ακόμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό