24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το ΜοτοGP τίμησε τον θρύλο, Βαλεντίνο Ρόσι: Απέσυρε το Νο46 προς τιμήν του

Ειδήσεις Ελλάδα

Βαλεντίνο Ρόσι: Σε εκδήλωση που έγινε στην πίστα του Μουτζέλο, στο πλαίσιο του ιταλικου Grand Prix, το MotoGP απέσυρε το Νο46 προς τιμήν του Ιταλού θρύλου.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι εγκατέλειψε την ενεργό δράση στους δύο τροχούς στο τέλος της σεζόν του 2021, έχοντας κατακτήσει εννέα φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στα 125cc, τα 250cc και βέβαια το MotoGP (7 τίτλους).

Το 1996 συμμετείχε στο πρώτο Grand Prix της καριέρας του, η οποία τερματίστηκε μετά από 26 σεζόν, 115 GP, εκ των οποίων τα 89 στην «top class». Μολονότι ο σπουδαίος αναβάτης είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί να αποσυρθεί το νούμερό του, οι διοργανωτές του MotoGP αισθάνθηκαν χρέος τους να τον τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Στον Ρόσι, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, απονεμήθηκε ένα ειδικό βραβείο με το Νο46. «Πρέπει να πως ευχαριστώ για όλο αυτό. Είναι εκπληκτικό» δήλωσε ο Ιταλός και όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να επιστρέψει για ν’ αγωνιστεί στο MotoGP απάντησε: «Η μέση και τα γόνατά μου πονούν, έτσι συνειδητοποίησα πως είμαι μεγάλος πια. Όμως το σημερινό ήταν απίστευτο, σας ευχαριστώ όλους».

H νέα «αγάπη» του Βαλεντίνο Ρόσι, βέβαια, είναι το αυτοκίνητο, καθώς από τότε που κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα συμμετέχει στο GT World Challenge Europe.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό