21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το μοναδικό Λιγκ Καπ της ιστορίας είναι της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ έχει έναν τίτλο που καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει και που μάλλον δεν θα τον έχει και καμία στο μέλλον. Ήταν αυτή που σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια κατέκτησε το μοναδικό Λιγκ Καπ που διοργανώθηκε στην Ελλάδα κατά τα διεθνή πρότυπα (Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Πορτογαλία) νικώντας τον Ολυμπιακό με 3-2 στο ΟΑΚΑ στις 2 Ιουνίου του 1990.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Σούπερ Καπ, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς κατέκτησε και το «Κύπελλο ΕΠΑΕ», στο οποίο πήραν μέρος σε νοκ-άουτ αγώνες οι 18 ομάδες της τότε Α’ Εθνικής. Η ΑΕΚ απέκλεισε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (3-3 και 1-3 στα πέναλτι) τον Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Λεβαδειακό με 0-0 εκτός και 1-0 εντός και στον Τελικό την περίμενε ο Ολυμπιακός που είχε ήδη κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδας (πρωταθλητής ήταν ο Παναθηναϊκός).

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα και προηγήθηκε στο πρώτο τέταρτο με δύο γκολ του αρχηγού της Γιώργου Σαββίδη στο 8’ και στο 15’. Θεωρητικά ήταν τα τελευταία του γκολ με την ΑΕΚ, αφού θα επέστρεφε σρτην Ομόνοια Λευκωσίας, αλλά στο τέλος έγινε η έκπληξη, τα βρήκε με τον Στράτο Γιδόπουλο και συνέχισε στην ΑΕΚ. 

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται η μείωση του σκορ από τον Βαγγέλη Καλογερόπουλο στο 44’ (και ενώ στο μεταξύ ο τρίτος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Φάνης Κοφινάς είχε αποκρούσει πέναλτι του Μηνά Χατζίδη) το 3-1 από τον Τόνι Σαβέβσκι στο 53’ από λάθος της αντίπαλης άμυνας και το 3-2 από τον Ηλία Σαββίδη στο 76’. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος, αλλά ο Νίκος Τσιαντάκης σούταρε στο δοκάρι.

Κάπως έτσι κατακτήθηκε το μοναδικό Λιγκ Καπ της ιστορίας. Ο θεσμός δεν είχε συνέχεια και έτσι η ΑΕΚ παραμένει η πρώτη και μοναδική ομάδα που το έχει κατακτήσει.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κοφινάς, Βασιλόπουλος,  Σαββίδης,  Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου,  Πατίκας, Σαβέβσκι,  Μπατίστα (62′ Γεωργιάδης)  Οκόνσκι,  Χριστοδούλου (82′ Φαμέλης)

Στις 2 Ιουνίου

2/6/46 ΑΕΚ-Αρης 1-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –ντέρμπι τίτλου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με μεγάλη ένταση και με αποβολές εκατέρωθεν και με κερδισμένο τον Άρη που κατέκτησε τελικά τον τίτλο)

2/6/91 Δόξα Δράμας-AEK 2-0 (Α’ Εθνική –τελευταία αγωνιστική με ήττα, αλλά θα ακολουθούσαν τρία σερί πρωταθλήματα)

2/6/63 ΑΕΚ-Ηρακλής 5-0 (Α’ Εθνική –και τα πέντε γκολ από τον μεγάλο Κώστα Νεστορίδη!)

Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€**Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό