19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το μοναδικό δίλημμα του Γιοβάνοβιτς για την πρεμιέρα στην OPAP Arena

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μπερνάρ έχει επανέλθει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει καταλήξει αν πρέπει να τον έχει στον αρχικό σχηματισμό. Ποιος διεκδικεί τον ρόλο του.

Αν δεν είχε περάσει ο Μπερνάρ αυτή τη μίνι ταλαιπωρία τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τον κολικό στο νεφρό, που τον οδήγησε σε μικροεπέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημα, η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για την κυριακάτικη (19/3, 21:30) πρεμιέρα των playoffs με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, θα ήταν -σε μεγάλο βαθμό- δεδομένη από τώρα.

Σ’ αυτήν την περίπτωση και με τον Μπαρτ Σένκεφελντ να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Χόρντουρ Μάγκνουσον, αντί του Ζβόνιμιρ Σάρλια που δεν προλαβαίνει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο και θα επανέλθει μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων, ο Βραζιλιάνος θα έπαιρνε θέση στο “8-10” της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, έχοντας δεξιά κι αριστερά του τους Σεμπαστιάν Παλάσιος και Ντάνιελ Μαντσίνι.

Η απουσία του Μπερνάρ ωστόσο δημιουργεί ένα δίλημμα στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι πάντα ένα “κλικ” πιο επιφυλακτικός με την ενσωμάτωση στην ενδεκάδα των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν ρυθμό στα πόδια τους κι έχουν χάσει έναν αριθμό προπονήσεων κι αγώνων.

Στην προπόνηση της Πέμπτης (16/3) ο Γιοβάνοβιτς χρησιμοποίησε τον Μπερνάρ στο δίτερμα με τους βασικούς, θέλοντας να τεστάρει το βαθμό ετοιμότητάς του. Η εμπειρία, η κλάση και η ποιότητα του 30χρονου μεσοεπιθετικού δεν αμφισβητούνται, όμως το ζητούμενο για το τεχνικό τιμ είναι το επίπεδο της ετοιμότητάς του (πόσο μάλλον δε, σε έναν αγώνα υψηλών εντάσεων κι απαιτήσεων), έπειτα από ένα δεκαήμερο χαμένων προπονήσεων και μόλις τρεις “γεμάτες” προπονητικές μονάδες στο Κορωπί.

Το δεύτερο πλάνο με τον Τσέριν στον άξονα

Η προπόνηση της Πέμπτης είναι ένα δείγμα των σκέψεων του Σέρβου τεχνικού για το μεγάλο ματς της Κυριακής (19/3) με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη σκέψη αφορά την πιθανότητα να έρθει ο Μπερνάρ από τον πάγκο στο παιχνίδι με τους “κιτρινόμαυρους” και να “κουμπώσει” ως βασικός στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Άνταμ Τσέριν. Με τον Σλοβένο να είναι σε υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας από πλευράς έντασης και τρεξιμάτων και να δείχνει πολύ πιο συμβατός -σε πρώτη φάση- με το επίπεδο του πρέσινγκ που θέλει να ασκήσει ο Παναθηναϊκός ψηλά στην ΑΕΚ. Τότε ο Μπερνάρ θα έρθει από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο, όταν θα έχουν πέσει αισθητά οι δείκτες έντασης (και) των δύο ομάδων, έχοντας τη δυνατότητα να γίνει πολύ πιο επιδραστικός στο παιχνίδι.

Προς το παρόν το δίλημμα παραμένει για τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις του μετά τις προπονήσεις της Παρασκευής (17/3) και του Σαββάτου (18/3), αφού “ζυγίσει” όλα τα δεδομένα πριν καταλήξει στο τελικό αγωνιστικό σχέδιό του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό