33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Το μικρό ηλεκτρικό SUV της Hyundai θα λέγεται Inster

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην έκθεση του Μπουτάν στα τέλη Ιουνίου η Hyundai θα παρουσιάσει το Inster, το νέο, μικρό ηλεκτρικό και φτηνό SUV της κορεάτικης μάρκας που σε (πολύ) μεγάλο βαθμό βασίζεται στο Casper και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Κορέα.

Το όνομά του, σύμφωνα πάντα με την κορεάτικη εταιρεία, προέρχεται από τις λέξεις «intimate» και «innovative». Ταυτόχρονα η Hyundai ισχυρίζεται πως το νέο EV θα θέσει νέα πρότυπα όσον αφορά την αυτονομία, την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων που προορίζονται για την πόλη.

Το Inster φαίνεται επίσης ελαφρώς πιο μεγάλο από το Casper, αν και οι ακριβείς διαστάσεις του θα αποκαλυφθούν πλήρως στις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα teaser δείχνουν την υποδοχή φόρτισής του μπροστά, και επίσης διακρίνονται οι ράγες οροφής και οι τετράκτινες ζάντες.

Το Inster χαρακτηρίζεται ως μία ριζική μετεξέλιξη του Casper, με έμφαση στις τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, στα κυκλικά LED φώτα ημέρας και τα «πιξελωτά» φλας μπροστά, όπως και τα φωτιστικά πίσω.

Όπως και το Casper έτσι και το Inster έχει μαύρους θόλους τροχών, τα LED πίσω φώτα που έχουν επανασχεδιαστεί διαθέτουν πιο απλό pixel σχεδιασμό, όπως στα Hyundai Ioniq 5 και Ioniq 6, ενώ ένα μεγάλο λογότυπο «Inster» υπάρχει στην πίσω πόρτα.

Η Hyundai έχει επιβεβαιώσει ότι το Inster θα είναι το πιο φθηνό της ηλεκτρικό αυτοκίνητα, με τιμή που θα κυμαίνεται γύρω στις 20.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον είναι πως οι πιο πρόσφατες αναφορές λένε πως το Inster θα έχει τόσο μεγαλύτερη ισχύ όσο και αυτονομία από τον άμεσο ανταγωνιστή του, το Dacia Spring.

Το Spring αποδίδει 65 ίππους και μπαταρία 26,8 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 160 χιλιομέτρων, οπότε το πιο πιθανό είναι το Inster να έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ περίπου 86 ίππων και μια μπαταρία 35 kWh για μια πραγματική αυτονομία τουλάχιστον στα 200 χιλιόμετρα (η Hyundai αναφέρει εργοστασιακή WLTP έως 355 χλμ.). 

Το Inster αναμένεται να είναι στις αντιπροσωπείες της μάρκας μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Hyundai Γαλλίας Lionel French Keogh στο περιοδικό Auto Moto της Γαλλίας.

Το Casper με κινητήρα βενζίνης δεν προορίζεται για τις ευρωπαϊκές αγορές, κάτι που καθιστά το ηλεκτρικό Inster μια σημαντική προσθήκη στην ευρωπαϊκή γκάμα της Hyundai.

Η Hyundai έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την παραγωγή μικρών αυτοκινήτων, με τον Ευρωπαίο επικεφαλής της, Michael Cole, να δηλώνει ότι τα i10, i20 και i30 παραμένουν στο σχέδιο παραγωγής τους, ακόμη και για την επόμενη γενιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό