24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Το μεγαλύτερο Smart στην ιστορία είναι γεγονός

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Smart παρουσίασε επίσημα το νεότερο μοντέλο της, το Smart #5, κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πρεμιέρας στην Αυστραλία.

Αυτό είναι το τρίτο μοντέλο της νέας εποχής της Smart, μετά τα #1 και #3, καθώς η μάρκα, υπό την ιδιοκτησία της Geely, επεκτείνεται στην κατηγορία των μεγάλων ηλεκτρικών SUV.

Το Smart #5, με μήκος 4,7 μέτρων και μεταξόνιο 2.900 χιλιοστών, έχει σχεδιαστεί για να απευθύνεται σε μια ευρύτερη αγορά, διαθέτοντας μοντέρνα και premium αισθητική.

Εξωτερικά, το #5 διατηρεί αρκετά από τα σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία της Smart, όπως τις κρυφές λαβές θυρών και τις στρογγυλεμένες άκρες, αλλά διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα μοντέλα με πιο τετραγωνισμένα φώτα και ένα πιο σκληροτράχηλο σχεδιασμό.

Ιδιαίτερα μεγάλοι είναι οι χώροι για τους επιβάτες, ενώ το σαλόνι έχει στοιχεία πολυτέλειας, όπως δερμάτινα καθίσματα, προσαρμόσιμο φωτισμό περιβάλλοντος με 256 χρώματα και συστήματα infotainment τελευταίας τεχνολογίας.

Το ψηφιακό πακέτο αποτελείται από έναν πίνακα οργάνων 10,3 ιντσών, μια head-up οθόνη 25,6 ιντσών με δυνατότητες εικονικής πραγματικότητας και δύο οθόνες AMOLED 13 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Διαθέτει επίσης ένα εξελιγμένο ηχοσύστημα Sennheiser Signature με 21 ηχεία, το οποίο συμπληρώνεται από έναν ενσωματωμένο προβολέα για μια εντελώς νέα εμπειρία ψυχαγωγίας.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του #5, εναρμονισμένο με τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, είναι ότι όλα τα καθίσματα του αυτοκινήτου μπορούν να μετατραπούν σε αυτοσχέδια κρεβάτια.

Κάτω από το καπό, το Smart #5 τροφοδοτείται από μια μπαταρία 100 kWh, υποστηρίζοντας αρχιτεκτονική φόρτισης 800V και γρήγορη φόρτιση από 10% έως 80% σε μόλις 15 λεπτά.

Μια μικρότερη έκδοση της μπαταρίας θα είναι διαθέσιμη μετά την κυκλοφορία του μοντέλου στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι.

Προσφέρει αυτονομία έως 740 km (στον κινεζικό κύκλο CLTC) και διατίθεται με πολλαπλές επιλογές κινητήρων.

Οι πισωκίνητες εκδόσεις αναμένεται να διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 340 ή 363 ίππους.

Οι τετρακίνητες θα συνδυάζουν μπροστινό κινητήρα 224 ίππων και πίσω κινητήρα που 363 ή 422 ίππων, με την συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 646 ίππους. Μένει να επιβεβαιωθεί ποιες από αυτές τις εκδόσεις θα έρθουν στην Ευρώπη.

Το #5 θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Την Premium και την Summit Edition, με την τελευταία να περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως φως οροφής, ηλεκτρικό άγκιστρο τρέιλερ, προστασία υποδαπέδου, πλευρικά σκαλοπάτια και σχάρα οροφής.

Το Smart #5 αναμένεται να λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2025 με τιμή άκρως ανταγωνιστική για τα δεδομένα των μεσαίων-μεγάλων SUV των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό