29.5 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Το μήλο κάτω από τη μηλιά – Οι πρώτοι πατέρας και γιος γράφουν ιστορία στο ΝΒΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το NBA Draft δεν μας αφήνει σχεδόν ποτέ παραπονεμένους. Συχνά μας δίνει αρκετή τροφή για να ασχολούμαστε μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πέρυσι έγινε ντόρος με τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, τον Γάλλο σέντερ, ύψους 2.24 μέτρων. Ο 20χρονος επιλέχθηκε ως Νο.1 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, του Γκρεγκ Πόποβιτς. Φέτος, στην κορυφή των επιλογών ήταν ο Ζακαρί Ρισασέ, συμπατριώτης του περσινού Νο.1.

Ωστόσο, ο λόγος που φέτος έγινε… χαμός, δεν είναι τα μεγάλα pick. Οι Λος Άντζελες Λέικερς επέλεξαν το Νο.55, στο δευτερο γύρο, παίρνοντας τον… Μπρόνι Τζειμς, γιο του ΛεΜπρόν. Αυτό σημαίνει, πως η επιθυμία του «Βασιλιά» βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ άλλοτε για να πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, όταν ο ηγέτης των «Λιμνανθρώπων» κέρδισε το τέταρτο δαχτυλίδι του, οι ερωτήσεις περί απόσυρσής του διαδέχθηκαν η μία την άλλη… κατά ριπάς. Έτσι, εκείνος απάντησε χιουμοριστικά πως θα το σκεφτεί, διότι βλέπει την σύζυγό του να μην τον αντέχει άλλο, αλλά θα ήθελε να παίξει μία χρονιά με τον γιό του, ακόμη και αν αυτή ήταν η τελευταία στην καριέρα του.

Ναι, αλλά ποιος είναι ο Μπρόνι Τζέιμς Τζούνιορ;

Ο Μπρόνι είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία παιδιά του ΛεΜπρόν και της Σαβάνα. Είναι 19 χρονών, αγγίζει το 1.88 σε ύψος και λόγω αυτού αγωνίζεται ως γκαρντ. Φοίτησε για έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας και επιλεχθεί ως 55ος στον δεύτερο γύρου του NBA Draft, από τους Λος Άντζελες Λέικερς, με τους οποίους αγωνίζεται ο πατέρας του. Το συμβόλαιο του είναι αξίας 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Νιώθω κάτι παραπάνω από ευλογημένος, είμαι συγκινημένος» ήταν τα πρώτα λόγια του Τζέιμς Τζούνιορ. Την περασμένη χρονιά μέτρησε 4.8 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ, σε 19.4 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα του «USC». Ωστόσο, στο πλαίσιο μίας προπόνησης, υπέστη ανακοπή καρδιάς, μόλις στα 18 του έτη. Ευτυχώς, ξεπέρασε τον κίνδυνο και επέστρεψε στα παρκέ.

wow it really happened, the Lakers just selected Bronny James with the #55 pick in the 2024 NBA draft tonight

LeBron James and his son Bronny are now the first father-son duo ever to be in the NBA at the same time 😳 pic.twitter.com/EsVMjvVXlC

— SOUND (@itsavibe) June 27, 2024 Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του

«Ο Bronny είναι, πρώτα απ’ όλα, ένα άτομο με υψηλό χαρακτήρα. Και δεύτερον, είναι ένας νέος άνθρωπος που εργάζεται απίστευτα σκληρά. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε όταν επιλέγουμε παίκτες και προσθέτουμε στο αναπτυξιακό μας σώμα στους Λέικερς» ανέφερε αμέσως μετά την επιλογή των Λέικερς ο Ρομπ Πελίνκα, αντιπρόεδρος της ομάδας από το Λος Άντζελες.

Πρόκειται για έναν χαρισματικό παίκτη στην άμυνα. Το σουτ του όμως, δεν ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο μέχρι πρόσφατα, αλλά λέγεται πως τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει αλματώδη εξέλιξη. Ο σωματότυπός του και μερικά από τα χαρακτηριστικά του, του προσδίδουν τις προδιαγραφές για να μετατραπεί σε έναν χρήσιμο πλέι μέικερ.

Μάλιστα, ο Άντονι Ντέιβις, συμπαίκτης του ΛεΜπρόν, του αναγνωρίζει όλα τα παραπάνω και προσθέτει πως τον θεωρεί έναν παίκτη με αντίληψη. «Είναι πολύ καλός αμυντικά. Διαβάζει πολύ καλά το γήπεδο. Νομίζω ότι είναι πολύ καλός πλέι μέικερ. Τον είδα να προπονείται μερικές φορές, εκτός από την επαγγελματική ημέρα της “Klutch Sports”, και να δουλεύει με ένα μεγάλο διάβασμα. Το διάβασμα της άμυνας, το να κάνει τις σωστές πάσες – αυτό ήταν πραγματικά εντυπωσιακό για μένα. Νομίζω ότι θα είναι μια χαρά, φίλε. Προφανώς και του ασκείται μεγάλη πίεση με τον πατέρα του, είναι δύσκολο να είναι αυτός που είναι.

Αλλά ένα πράγμα σχετικά με τον Μπρόνι, από όσα έχω δει και όσα έχω ακούσει, θέλει να δημιουργήσει το δικό του μονοπάτι και δεν θέλει να είναι απλά ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, δεν θέλει να τον βλέπουν έτσι. Και νομίζω ότι έχοντας αυτή τη νοοτροπία και προσπαθώντας να δημιουργήσει το δικό του μονοπάτι θα του βγει σε καλό. Ποιος ξέρει; Μπορεί να έρθει και να είναι έτοιμος να παίξει για εμάς».

Το ίδιο πιστεύει και ο Ρομπ Πελίνκα. «Νομίζω ότι θα είναι ένας αμυντικός που θα μπορεί να είναι πραγματικά ανασταλτικός με τον τρόπο που θα φυλάει τους πόιντ γκαρντ των άλλων ομάδων. Νομίζω ότι μπορεί να μαρκάρει πολλές θέσεις. Και είδαμε πραγματικά ανάπτυξη στο σουτ. Πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο σουτέρ. Απλά ένας παίκτης τριπόντου και άμυνας, σίγουρα».

Ποια είναι τα σενάρια να παίξουν μαζί πατέρας και γιος

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ενεργοποίησε το opt-out όρο που είχε θέσει με τους Λος Άντζελες Λέικερς και ενδέχεται να μην αγωνίζεται μαζί τους από την νέα σεζόν. Ωστόσο, ακόμη και αν ο τετράκις πρωταθλητής NBA καταφέρει να βρει στην «χρυσή τομή» με την ομάδα, δεν είναι βέβαιο αν ο γιός του θα είναι στο ίδιο ρόστερ μαζί του.

Ο αντιπρόεδρος των «Λιμνανθρώπων», Ρομπ Πελίνκα, θέλησε να ενθαρρύνει δημοσίως τον «Βασιλιά», κάνοντας λόγο πως μπορούν να γράψουν ιστορία μόνο αν συνεχίσουν στο Λος Άντζελες. «Στην ιστορία του ΝΒΑ, δεν έχει υπάρξει ποτέ πατέρας και γιος που να έχουν μοιραστεί ένα γήπεδο μπάσκετ του ΝΒΑ και αυτό μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε να είναι μαγικό. Ξέρουμε, και πρέπει να σεβαστούμε φυσικά, ότι ο Λεμπρόν έχει αποφασίσει για το opt-out του… αλλά αν πετύχαινε να είναι στην ομάδα μας την επόμενη σεζόν, θα μπορούσε να γραφτεί ιστορία στο ΝΒΑ. Και η ιστορία του ΝΒΑ θα πρέπει να γραφτεί με τη στολή των Λέικερς».

Τα NBA picks του Draft δεν λειτουργούν όπως άλλοτε. Παλαιότερα, «στρατωλογούσαν» νεαρούς παίκτες, θέλωντας να πλαισιόσουν της ομάδα τους. Πλέον, κρατούν – συνήθως – τις υψηλότερες επιλογές και τις χαμηλότερες τις εντάσσουν σε πακέτα ανταλλαγής που κάνουν οι ομάδες μεταξύ τους. Ο Μπρόνι επιλέχθηκε στο Νο.55, μέσα από 58 picks. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα, μέσω trade.

Ακόμα και αν δεν γίνει αυτό όμως, μπορεί να μην συμπεριληφθεί στο βασικό ρόστερ. Συνήθως, οι «νεοσύλλεκτοι» μπορεί να είναι… ελκυστικοί για το εκάστοτε franchise, αλλά να μην έχουν εξελιχθεί όσο θα έπρεπε. Για αυτό, οι ομάδες τους δίνουν μία θέση στα θυγατρικά τους γκρουπ, τα οποία αγωνίζονται στην G-League του ΝΒΑ, για να πάρουν παραστάσεις και να δουλέψουν στα προτερήματα και στα μειονεκτήματά τους.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό