25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το μέλλον των μεταφορών με δόσεις ρετρό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Renault παρουσίασε το Estafette Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγάκι εμπνευσμένο από το εμβληματικό ομώνυμο μοντέλο της δεκαετίας του 1960 και του ’70.

Το νέο Estafette, το οποίο πρόκειται να παραχθεί το 2026, φέρει στοιχεία ρετρό σχεδίασης, όπως στρογγυλά φωτιστικά σώματα, αλλά είναι εκσυγχρονισμένο για τις σημερινές ανάγκες των αστικών μεταφορών.

Χτισμένο στην πλατφόρμα FlexEVan, που αναπτύχθηκε με τη Volvo και τον όμιλο CMA CGM, το Estafette έχει σχεδιαστεί για να είναι ευέλικτο αλλά και ευρύχωρο.

Έχει τις διαστάσεις του Kangoo της Renault με μήκος 4.870 mm, αλλά προσφέρει χωρητικότητα φορτίου 7,1 m², παρόμοια με το μεγαλύτερο φορτηγάκι Trafic.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι το μεγάλο του ύψος των 2.590 mm, που επιτρέπει στους οδηγούς να περπατούν όρθιοι από την καμπίνα προς τα πίσω.

Η πίσω πόρτα με το κλείστρο ανοίγει πλήρως για εύκολη φόρτωση, ενώ οι συρόμενες πλευρικές πόρτες είναι σχεδιασμένες για πιο ομαλή λειτουργία, μειώνοντας την καταπόνηση του οδηγού.

Στο εσωτερικό, το φορτηγάκι είναι τεχνολογικά προηγμένο με ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, οθόνη αφής 12 ιντσών για εφαρμογές λογισμικού και κάθετες οθόνες 10 ιντσών που χρησιμεύουν ως καθρέφτες.

Αν και οι λεπτομέρειες του συστήματος κίνησης παραμένουν αδιευκρίνιστες, η αστική εστίαση του Estafette υποδηλώνει ότι θα δώσει προτεραιότητα στην πρακτικότητα έναντι των υψηλών επιδόσεων, προσφέροντας ένα ισορροπημένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για παραδόσεις στην πόλη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό