20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το μέλλον των ηλεκτροκίνητων βρίσκεται στις εναλλάξιμες μπαταρίες; (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία από τις ιδέες που συζητούνται έντονα για μία βιώσιμη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι και αυτή των εναλλάξιμων μπαταριών.
Αντί δηλαδή ένα αυτοκίνητο να χρειάζεται να μείνει για αρκετή ώρα σε έναν σταθμό φόρτισης να υπάρχουν χώρου με έτοιμες φορτισμένες μπαταρίες, όπου τα αυτοκίνητα απλά θα αλλάζουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα την μπαταρία τους και θα συνεχίζουν την διαδρομή τους.

Η Geely σκοπεύει να δημιουργήσει 5.000 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην Κίνα έως το 2025. Κάτι παρόμοιο έχει ήδη ανακοινώσει η Nio και όπως φαίνεται αυτή είναι μια ιδέα που αρέσει στους Κινέζους.
Η Geely ανακοίνωσε ότι προχωρά σ’ αυτή την διαδικασία που την ονομάζει Ε-Εnergee, υποσχόμενη ότι η όλη διαδικασία δεν θα διαρκεί παραπάνω από 1 λεπτό.

Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια με περισσότερα από 1.000 άτομα στην ομάδα R&D. Ο πρώτος σταθμός ανταλλαγής μπαταριών E-Energee κατασκευάστηκε στο Τσονγκκίνγκ τον Σεπτέμβριο του 2020, ακολουθούμενος ένα χρόνο πιο μετά από περισσότερους σταθμούς σε 10 κινεζικές επαρχίες.

Στόχος της κινέζικης εταιρίας είναι να δημιουργήσει 5.000 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών σε όλη την επικράτεια της Κίνας μέχρι το 2025 έτσι ώστε να αποκτήσει ένα ευρύ πελατολόγιο. Στα που παραθέτουμε βλέπουμε πως λειτουργεί αυτή η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα που ίσως αλλάξει πολλά πράγματα για το πως βλέπουμε την ηλεκτροκίνηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό