32.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Το Λιμενικό απέτρεψε αγοραπωλησία παιδιού 3,5 ετών – Μεταφέρθηκε στο «Αττικόν»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα αγοράκι 3,5 ετών μεταφέρθηκε από το Λιμενικό, με εισαγγελική εντολή, και φιλοξενείται στο νοσοκομείο «Αττικόν» από το πρωί της Τετάρτης (26/6), σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Το παιδί βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη γιαγιά του και υπάρχει πληροφορία ότι προορίζονταν για αγοραπωλησία, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τονίζει ότι «πολύ σωστά» για τη προστασία του παιδιού έδρασε το Λιμενικό αλλά εκφράζει τον προβληματισμό του αν η παιδιατρική κλινική του «Αττικού» νοσοκομείου για «πάρκινγκ» και φύλαξη παιδιών με εισαγγελική εντολή.

Εάν δεν γίνει κάτι το παιδί αυτό θα παραμείνει μήνες στο Αττικό, υπογραμμίζει ο Μ. Γιαννάκος και συμπληρώνει: «Ποιος θα το φυλάει; Εάν το κλέψουν ποιος θα διωχθεί ποινικά;».

20 παιδιά στο «Αττικόν»

Η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν» σήμερα νοσηλεύει 20 παιδιά, πολλά εξ αυτών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια. Τι να πρωτοκάνουν;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι τα νοσοκομεία. Εκεί και μόνο υλοποιούνται προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και κοινωνικής επανένταξης, καταλήγει στην παρέμβασή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό