27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Το κύμα αμφισβήτησης του Μπάιντεν ενισχύεται: Άλλοι 3 βουλευτές λένε να αποσυρθεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαστάσεις λαμβάνει, όσο περνούν οι μέρες, το κύμα αμφισβήτησης του Τζο Μπάιντεν στους κόλπους του κόμματος των Δημοκρατικών. Αργά το βράδυ της Παρασκευής (19/7), ώρα Ελλάδας, τρεις ακόμα βουλευτές, οι Γρεγκ Λάντσμαν, Ζόι Λόφγκρεν και Μπέτι ΜακΚόλουμ κάλεσαν  τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσύρει την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι ίδιοι και ρεπορτάζ αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα, άλλα πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, τέσσερις βουλευτές και ένας γερουσιαστής, κάλεσαν δημοσίως τον πρόεδρο των ΗΠΑ να βάλει τέλος στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Τσάι Γκαρσία, Τζάρεντ Χάφμαν, Μαρκ Βίσεϊ και Μαρκ Πόκαν και τον γερουσιαστή του Νέου Μεξικού Μάρτιν Χάινριτς.

Πλέον, οι βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών που ζητούν την απόσυρση του Μπάιντεν προσεγγίζουν τους 30. Σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters, ένας στους δέκα Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ της αποχώρησης του Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

Στο μεταξύ, ο γιατρός του Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να παρουσιάζει κάποια ήπια συμπτώματα κορονοϊού, όπως βήχα και βραχνάδα, αλλά η κατάστασή του γενικά «έχει βελτιωθεί σημαντικά» και συνεχίζει να εργάζεται. Σημείωσε μάλιστα ότι ο σφυγμός, η αρτηριακή πίεση, η θερμοκρασία του είναι φυσιολογικά και οι πνεύμονές του παραμένουν καθαροί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό