24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το κόλπο του ΠΑΟΚ και η πράσινη παγωμάρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ έριξε στο κανναβάτσο τον Παναθηναϊκό και ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει τον παρατεταμένο αναθεωρητισμό του Φώτη Τακιανού και την ενδοσκόπηση του Χρήστου Σερέλη.

Έχω ακόμη την αθεράπευτη μανία όχι απλώς να ρίχνω μια γρήγορη ματιά, αλλά να ξεκοκαλίζω τις εφημερίδες κάθε πρωί και χθες έπεσα στην περίπτωση. Βασικά στην περίπτωση έπεσε ο Παναθηναϊκός τον οποίο (στον σχολιασμό της εμφάνισης του στην Πυλαία) τουλάχιστον δυο αθλητικές εφημερίδες χαρακτήρισαν «φάντασμα»!

Συμφωνώ και επαυξάνω, ωστόσο-για να μην πάσχει η υπόθεση και για να μην υποτιμηθούν διάβολε η ηθική και η φυσική αυτουργία -κάποιος ανάγκασε τους Πράσινους να μοιάζουν με φάντασμα και να υποστούν την τρίτη ήττα τους στην κανονική περίοδο της Basket League.

Και πού;

Όχι όπου και όπου, αλλά στη Θεσσαλονίκη στην οποία έχουν λερωμένη τη φωλιά τους από τις δυο ήττες τους από τον Άρη στις πρεμιέρες της περυσινής και της εφετινής σεζόν.

Τακιανός, ο κατά συρροήν φονιάς!

Κάποιος και δεν εννοώ μονάχα τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον νεόκοπο προπονητή του, που αποδεικνύεται κακός δαίμονας, ου μην και κατά συρροήν φονιάς του Παναθηναϊκού! Τον Φώτη Τακιανό, εννοώ, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο, καθήμενος στον πάγκο της…συχωρεμένης ομάδας της Λάρισας έσυρε τους Πράσινους σε πέντε ημιτελικούς, τους στρίμωξε για τα καλά στα σχοινιά και τους τυράννησε μέχρι να υποκύψει στο μοιραίο!

Βεβαίως αυτές οι δυο νίκες επί του Παναθηναϊκού και η κατάληψη της τέταρτης θέσης δεν εξασφάλισαν στον «κορυφαίοςπροπονητή της σεζόν», μια κανονική δουλειά από την αρχή της σεζόν και χρειάσθηκε να περιμένει μέχρι τον Μάρτιο και να βουρλίζεται μέχρι να βρει ένα αποκούμπι στα ύστερα της.

Πάλι καλά, θα μπορούσε όχι μόνο να ξεχειμωνιάσει, αλλά και να ξεκαλοκαιριάσει στο ταμείο ανεργίας, οπότε σπολλάτη του…

Ο αναθεωρητισμός με τη Λάρισα

Τον περασμένο Ιούνιο, προϊούσης της δραματικής σειράς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στη Λάρισα είχα ασχοληθεί με τον βίο και την πολιτεία του εκ Δράμας ορμώμενου προπονητή, στον οποίο μάλιστα πίστωνα έναν μπασκετικό αναθεωρητισμό!

Τότε ο όρος ήταν της μόδας και μάλιστα επισήμαινα ότι το βασικό «έγκλημα» του προπονητή της Λάρισας είναι αυτό για το οποίο κατηγορούνταν από τη συντεταγμένη και καθεστηκυία τάξη ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν!

Στους δυο ημιτελικούς της περυσινής σεζόν ο Τακιανός έκανε τον Παναθηναϊκό να μοιάζει μαγκωμένος και το καλό γι αυτόν και κακό για τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης τρίτωσε χθες…

Η αμυντική τακτική του «Ice»

Εκτός από μαγκωμένος, όμως, χθες το βράδυ στην Πυλαία ο Παναθηναϊκός εμφανίσθηκε και κρύος! Τούτο μάλιστα το γράφω στην κυριολεξία, διότι ένας από τους βασικότερους άξονες της αμυντικής στρατηγικής του ΠΑΟΚ υπήρξε το λεγόμενο «Ice»!

Τι σημαίνει αυτό;

Οι οικοδεσπότες προσπάθησαν με κάθε τρόπο και εντέλει πέτυχαν να περιορίσουν την επιθετική λειτουργία των αντιπάλων τους στα πλάγια, εμποδίζοντας και απαγορεύοντας τους να κινηθούν και να διεισδύσουν μέσα στη ρακέτα, με αποτέλεσμα να… παγώσουν! Την ίδια στιγμή η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να συγκρατήσει την επιθετική ορμή του ΠΑΟΚ, που σκόραρε 81 πόντους, χοροστατούντος του Τζέιλεν Χαντς ο οποίος έβαλε 27 ευστοχώντας σε 5/8 τρίποντα.

Η αλήθεια της στατιστικής

Μέσα από το pick n’ roll με συγκεκριμένα ζευγάρια και το οff screen παιχνίδι ο ΠΑΟΚ προκάλεσε βραχυκύκλωμα στον Παναθηναϊκό, χώρια το γεγονός ότι υπερτέρησε κατά 10 κατοχές και κατέβασε εννέα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ.

Το μπάσκετ δεν εμπίπτει στα απλά στατιστικά και στα μαθηματικά, αλλά πολλές φορές τα νούμερα είναι αμείλικτα και εξηγούν με πλήρη διαφάνεια τι έχει συμβεί σε έναν αγώνα… Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα κακά που «δέρνουν» εφέτος τον Παναθηναϊκό: το τι συμβαίνει στους περισσότερους αγώνες του το μαρτυρούν και η στατιστική, αλλά και η κλινική εικόνα που παρουσιάζει και δεν λέει να στρώσει.

Την περασμένη Πέμπτη ανασηκώθηκε από τις… στάχτες του – 16 και αγαλλίασε μετά από έξι διαδοχικές ήττες, αλλά χθες ξανάπεσε στα σκληρά και βουτήχτηκε ξανά στον βούρκο των αμαρτιών του!

Η πνευματική κούρα του Σερέλη

Σύμφωνοι, η λειτουργία των Πράσινων επηρεάζεται από τη διαφορετικότητα των ρόστερ και τις απουσίες, αλλά προφανώς αυτές δεν αποτελούν κιόλας ένα άλλοθι εις το διηνεκές.

Στο τέλος της ημέρας ο μεν Φώτης Τακιανός στοίχειωσε για άλλη μια φορά τον Παναθηναϊκό και συνέχισε να προτάσσει τον παρατεταμένο και επίμονο αναθεωρητισμό του, ο δε Χρήστος Σερέλης που έχει κιόλας μπροστά του δυο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συνειδητοποίησε ότι εκτός από προπόνηση και κοουτσάρισμα, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επίσης βαθιά ενδοσκόπηση και πνευματική κούρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό